Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Люксембург по повод

...
Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Люксембург по повод
Коментари Харесай

Гардиън: Борис Джонсън бе унизен, а твърденията му за напредък в преговорите по Брекзит бяха разпердушинени

Посещението на английския министър председател Борис Джонсън в Люксембург във връзка Брекзит е съществена тематика в западния щемпел през днешния ден.

" Джонсън е потиснат от премиера на Люксембург на конференция с празен стол ", гласи заглавието на английския в. " Гардиън ", представено от Българска телеграфна агенция.

Борис Джонсън бе потиснат, а изказванията му за прогрес в договарянията по Брекзит бяха разпердушинени, откакто безредното му посещаване в Люксембург приключи с насмешки към английския министър председател от различен европейски водач поради отхвърли му да се яви пред публицисти, с цел да избегне протестиращи, написа изданието.

Джонсън беше подложен на насмешки и дюдюкания на излизане от работен обяд с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а по-късно се отхвърли от желанието си да даде взаимна конференция с люксембургския министър председател Ксавие Бетел, откакто попадна на по-многобройна групата протестиращи и се изниза под викания " Майната му на Брекзит " и " Чупката, Борис ".

Според изказване на Европейската комисия Юнкер е споделил на английския министър председател, че носи отговорност да предложи законово настоящи решения и че " такива оферти към момента не са направени ", обратно на неотдавнашните изказвания на английското държавно управление.

Визитата на Джонсън в Люксембург трябваше да е основен миг за него да покаже, че договарянията по Брекзит се насочват към съглашение, като " Даунинг стрийт " заяви след срещата с Юнкер, че договарянията с Брюксел към този момент няма да са два пъти седмично, а всеки ден, отбелязва " Гардиън ".

Бетел помаха на стачкуващите и отбрани правото им да стачкуват след решението на Джонсън да си тръгне. Той застана на своя аналой до другия, който беше подложен за Джонсън и остана празен поради неявяването му, а зад него си стоеше английското знаме. Бетел съобщи, че хората би трябвало да знаят какво ще се случи след шест седмици, че имат потребност от изясненост и непоклатимост. Не бива тяхното бъдеще да се държи пленник за политическа полза, съобщи Бетел и акцентирайки към празното място, където трябваше да стои английският министър председател, съобщи, че в този момент отговорността е на Джонсън.

Люксембургският министър председател разяснява иронично другите изказвания на английския си сътрудник от последните седмици, че има добър прогрес в договарянията по Брекзит и че ще е нужна силата на комиксовия воин Невероятния Хълк, с цел да се напусне Европейски Съюз без съглашение.

" Гардиън " цитира по този мотив туита на основния представител на Европейския парламент за Брекзит Ги Верхофстат, в който е показана фотография на празното място на Джонсън на конференцията на Бетел и коментар " От Невероятния Хълк до Невероятния Сръдльо " (From Incredible Hulk to Incredible Sulk).

" Протест против Брекзит, кореспонденти с въпроси, само че никакъв Борис Джонсън ", гласи заглавието на в. " Ню Йорк таймс ".

Американският всекидневник прецизира, че Бетел и Джонсън са се появили дружно на конференцията, само че десетки души са дюдюкали против английския министър председател и са скандирали " Кажи истината, стой преврата " и тогава Джонсън си е тръгнал.

Според дипломати Джонсън бил неудовлетворен от събралите се на открито протестиращи и изискал конференцията да се състои на закрито. Молбата му обаче била отхвърлена от домакините, които споделили, че няма подготвена зала, където да се съберат всички публицисти и че не желаят да подберат единствено някои от тях за конференция.

" Ню Йорк таймс " също обръща внимание на изявлението на Джонсън, който се съпостави с Невероятния Хълк и сподели, че колкото повече се ядосва Хълк, толкоз по-силен става и не могат да го държат затворен, както не могат да държат Англия принудително в Европейски Съюз и тя ще го напусне на 31 октомври. Вестникът цитира коментара на артиста Марк Ръфало, който игра Хълк в редица филми през последното десетилетие.

" Борис Джонсън не помни, че Хълк се бие единствено за положителното на всички. Да си сърдит и мощен може също да значи, че си малоумен и унищожителен. Хълк работи най-добре в екип и е злополучие, когато е самичък ", отбелязва Ръфало, представен от " Ню Йорк таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР