Португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва днес изрази

...
Португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва днес изрази
Коментари Харесай

Според Португалия все още е възможна търговска сделка ЕС-Великобритания

Португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва през днешния ден изрази мнение, че комерсиална договорка сред Англия и Европейски Съюз към момента е допустима. Той разяснява, че околните връзки сред двете страни са от значително значение за бъдещето, съобщи Ройтерс.

"Мисля, че е допустимо (да има сделка) ", означи Силва на онлайн събитие за разискване на целите на португалското председелство на Европейски Съюз, започващо през януари.

"Ако не, би трябвало да търгуваме съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, само че не можем да се откажем от тясна връзка сред Англия и Европейски Съюз ", добави той.

От Европейски Съюз предизвестиха през днешния ден, че са останали единствено часове за подписване на комерсиално съглашение по Брекзит, a Англия прикани блока да подходи рационално на фона на напъните да бъде избегнат безреден край на рецесията с Брекзит в края на месеца.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че комерсиалните договаряния с Европейски Съюз "изглеждат сложни " и има разлики, които би трябвало да бъдат преодолени. По думите му въпреки всичко "вратата за по-нататъшни договаряния остава отворена ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР