Португалската футболна федерация съобщи, че старши треньорът на националния отбор

...
Португалската футболна федерация съобщи, че старши треньорът на националния отбор
Коментари Харесай

Фернандо Сантош вече не е треньор на Португалия

Португалската футболна федерация заяви, че старши треньорът на националния тим Фернандо Сантош е напуснал поста си. По-рано денем медиите в страната и в Западна Европа първи оповестиха раздялата сред двете страни.

Сантош бе отпред на Португалия от 2014 г. насам и реализира едни от най-големите триумфи в историята на отбора. През 2016 г. той стана европейски първенец, а през 2019 г. взе трофея в първото издание на Лигата на нациите.

На Световни шампионати обаче португалците по този начин и не съумяха да реализират нещо значимо под негово управление. През 2018 г. в Русия " щитовете " изгубиха на осминафинал с 1:2 от Уругвай.

Преди дни отстъпиха с 0:1 на Мароко на четвъртфинал в Катар. Загубата от африканския отбор беше призната тежко в страната, защото всеобщото мнение бе, че Португалия в никакъв случай не е разполагала с по-талантлив и уравновесен тим.

" След едно от най-хубавите участия на националния тим на Световно състезание, Португалската футболна федерация и Фернандо Сантош стигнаха до извода, че в този момент е верният миг да се разделят и да бъде стартират нов цикъл ", обявиха от федерацията.

За осем години като старши треньор Сантош изведе Португалия в 109 мача, като реализира рекордните в историята на селекцията 67 победи, а също по този начин 23 равенства и 19 загуби. 

От Португалската футболна федерация прибавиха, че стартират развой по търсене на нов старши треньор. Най-споменаваното име е на настоящия мениджър на италианския " Рома " Жозе Моуриньо.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР