Португалия започна кръг от преговори с министри от различни държави

...
Португалия започна кръг от преговори с министри от различни държави
Коментари Харесай

Португалия прокарва в ЕС "задължителна солидарност" за мигрантите

Португалия стартира кръг от договаряния с министри от разнообразни страни от Европейския съюз (ЕС) по новия пакт за справяне с дългогодишните проблеми на миграцията на блока, заяви държавното управление, представено от БГНЕС. В декларация Министерството на вътрешните работи на Португалия съобщи, че проблемите, свързани с миграцията отвън Европейски Съюз, могат да бъдат позволени единствено със „ взаимност сред страните “, само че акцентира, че „ такава взаимност не може да бъде доброволна “. „ Гъвкава “, само че „ наложителна взаимност “ сред страните от Европейски Съюз е основната идея, за която упорства Португалия, сподели министерството, добавяйки, че би трябвало да се намерят решения за два съществени казуса: постоянни миграционни потоци и миграционни рецесии.

Като част от шестмесечното си ротационно председателство на Европейски Съюз, почнало този месец, Португалия организира първични съвещания с Гърция, страната на първа линия в европейската мигрантска рецесия от 2015 и 2016 година

Миналия септември Европейската комисия показа предложение за пакта за миграция по време на немското председателство на Европейски Съюз. Най-чувствителната част от пакта задължава всяка държава-членка да одобри някои бежанци. Тепърва следва да се реализира дефинитивна договорка по пакта.

Отговорният министър Едуардо Кабрита съобщи, че ще организира срещи и с държавни чиновници в Испания, Италия и Малта, където най-вече идват мигрантите, само че и с неохотни страни като Полша и Унгария, оповестява Юрактив.

„ Целта на тези срещи е да се намерят точки на доближаване сред държавите-членки и пътищата, които ще ни разрешат да преодолеем аспектите, които генерират по-малко консенсус в пакта “, сподели министерството.

Разговорите ще се проведат преди срещата сред министрите на вътрешните работи на 28 януари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР