Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети

...
Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети
Коментари Харесай

Португалия въвежда 14-дневна карантина за пристигащите с полети от България

Португалия вкарва наложителна 14-дневна карантина за жителите, идващи с полети от България, считано от 00.00 часа на 1 април 2021 година до 15 април, в това число. Те следва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, несъмнено от санитарните управляващи страната. Сънародниците ни са задължени и да показват негативен PCR тест, осъществен до 72 часа преди качването на самолета, оповестиха от Министерство на външните работи.

Изключение от наложителната карантина се ползва единствено при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билета за назад връщане. Както и до момента, освободени от условието за показване на негативен тест за COVID-19 са децата до 2-годишна възраст.

Остава в действие условието всички пасажери, идващи по въздух на континенталната територия на Португалия, без значение дали като последна дестинация или само за пренос, да попълнят формуляр, който е разполагаем на следния уеб адрес:. Доказателство за попълването на формуляра би трябвало да се показа на контролно-пропускателните пунктове.

Въвеждането на спомагателните ограничавания се дължи на преоценката на равнищата на епидемиологични риск от страна на португалските управляващи. Същият режим ще се ползва и по отношение на идващите от държави-членки на Европейския съюз или асоциираните към Шенген страни с над 500 случая на инфектирани с COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни. Към момента това са България, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

Що се отнася до директното прекосяване, подсещаме на българските жители, че при такова се изисква наложителен PCR тест за COVID-19 с негативен резултат за цялата територия на страната. Чужди жители без престояване в Португалия, които вършат прехвърляне на летището, би трябвало да изчакат идващия си полет без да напущат директна зона, в особено несъмнено за задачата помещение на летището.

Заради към този момент доказаните случаи в Португалия и на южноафриканския вид на COVID-19, макар относително неголемият им брой, за обезпечаване на здравна отбрана, са подхванати спомагателни ограничения. Те касаят идващите от Южна Африка.

Повече информация за ограничаващите ограничения в Португалия е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката " Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “:, както и на уеб страницата на посолството ни в Лисабон на:

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското посолство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: [email protected]
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР