Португалия потвърди устойчивата си подкрепа за присъединяването на България към

...
Португалия потвърди устойчивата си подкрепа за присъединяването на България към
Коментари Харесай

Португалия увери България в подкрепата си за влизането ни в Шенген

Португалия удостовери устойчивата си поддръжка за присъединението на България към Шенген . Това стана ясно само че среща в Порто сред президента Румен Радев и португалския му сътрудник Марсело Ребело де Соуза.

Двамата разговаряха преди откриването на тазгодишната среща на държавните глави от групата " Арайолуш ", в която вземат участие 14 страни членки от Европейски Съюз.

Тази година се навършват и 20 години от основаването на групата " Арайолуш ", която носи името на португалския град, където през 2003 година се организира първата среща на върха в сходен формат.
 Германия поддържа България за Шенген
Германия поддържа България за Шенген

Украйна, Западните Балкани и правосъдната система бяха измежду разискваните тематики в Берлин

Двамата държавни глави се сплотиха към мнението, че развиването на интернационалните връзки на тези правила е от изключително значимо значение, когато в Европа още веднъж се води война.

Обща бе позицията, че както Европейски Съюз като цяло, по този начин и страните членки са изправени пред редица съществени проблеми , подбудени от пандемията от ковид, войната на Русия против Украйна, енергийна и икономическата рецесия и други.

Според президентите оправянето с тези въпроси изисква дълготрайна виновна визия и поредни решения, учредени на споделени правила.

Радев и Ребело де Соуза размениха отзиви за провокациите пред Европейски Съюз, както и за развиването на Обединена Европа.
 Нидерландски евродепутат: Ветото за България в Шенген остава най-малко до ноември
Нидерландски евродепутат: Ветото за България в Шенген остава най-малко до ноември

Партията на Марк Рюте, който ще остане на поста си до избирането на нов кабинет, е срещу влизането на България в Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР