Портрет на Майкъл Джексън като испанския крал Фелипе Втори и

...
Портрет на Майкъл Джексън като испанския крал Фелипе Втори и
Коментари Харесай

Изложба в Париж представя Майкъл Джексън като вдъхновение

Портрет на Майкъл Джексън като испанския крал Фелипе Втори и принт от Анди Уорхол са измежду творбите в изложбата, отдадена на починалия Крал на попа , открита тази седмица в парижкия Гран пале , заяви Ройтерс.

Изложбата " Майкъл Джексън: На стената " сплотява доста портрети на артиста и въодушевени от него произведения - колажи, видеофилми, съоръжения, керамика. Тя към този момент беше показана с огромен триумф в Лондон . Там я разгледаха 82 500 души, измежду които и звезди като Мадона.
 
 БГНЕС

Покойният Крал на попа е нарисуван като избавител, светец, шоумен, монарх, маска, мистерия. Той е привличал художници, които са негови съвременници, като трагична фигура и хипнотизираща загадка.
   1/12  2/12  3/12  4/12  5/12  6/12  7/12  8/12  9/12  10/12  11/12  12/12
Изложбата показва творби на 48 създатели . Те варират от поп арт портрети от Анди Уорхол и Кийт Харинг от 80-те години на предишния век до изображение на богоподобен Майкъл Джексън от Дейвид Лашапел или крал на кон в интерпретация на Кехайнд Уайли - последния портрет, който той си поръчва приживе.
 
 БГНЕС

Девет години след гибелта на Майкъл Джексън изложбата изследва " по какъв начин той е означавал толкоз разнообразни неща за толкоз доста хора ", сподели кураторът Никълъс Кълинан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР