ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Птичият грип убива десетки хиляди тюлени

...
ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Птичият грип убива десетки хиляди тюлени
Коментари Харесай

Птичият грип причинява смъртта на хиляди тюлени. Учените не са сигурни как да го забавят

ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Птичият грип убива десетки хиляди тюлени и морски лъвове в разнообразни краища на света, нарушава екосистемите и обърква учените, които не не виждам явен метод за закъснение на опустошителния вирус.

Световната зараза от птичи грип, почнала през 2020 година, докара до гибелта на милиони опитомени птици и се популяризира измежду дивите животни по целия свят. Смята се, че този вирус не съставлява огромна опасност за хората, само че разпространяването му в селскостопанските действия и дивите екосистеми е предизвикало необятно публикувани стопански разтърсвания и разстройства в околната среда.

Тюлени и морски лъвове, тук-там толкоз надалеч едно от друго, колкото Мейн и Чили наподобяват изключително уязвими към заболяването, споделиха учени. Вирусът е открит в тюлени на източното и западното крайбрежие на Съединени американски щати, което е довело до гибелта на повече от 300 тюлена в Нова Англия и още няколко в Пюджет Саунд във Вашингтон. Ситуацията е още по-ужасна в Южна Америка, където повече от 20 000 морски...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР