Поройни дъждове наводниха Южен Китай през последните дни, прекъснаха електроснабдяването

...
Поройни дъждове наводниха Южен Китай през последните дни, прекъснаха електроснабдяването
Коментари Харесай

Над 50 са жертвите от наводненията в Китай до момента

Поройни дъждове наводниха Южен Китай през последните дни, прекъснаха електроснабдяването и сътвориха редица транспортни артерии, предава Асошиейтед прес. Най-малко 56 души починаха, а 22-ма са изчезнали в резултат на стихията, оповестява министерството на гражданската администрация на КНР.

Близо 490 литра дъждове се изсипаха върху няколко огромни града от четвъртък насам, в това число и над живописния курорт Гуейлин в Гуанси-Чжуанския самостоятелен регион, се споделя в известието на министерството.

Над 11 млн. души в 11 южни провинции на страната са наранени от бедствието, предизвикало наводнения, земни свличания и градушки.

Много реки излязоха от коритата си, заливайки близките обитаеми региони и съсипвайки селскостопанската годишна продукция. В момента нивото на водата в огромните реки и езера на южната провинция Хунан е обезпокоително високо. Има раздрани насипи, което е наложило огромни избавителни евакуации.

Засегнати са и въздушните известия. Поради проливни дъждове са анулирани или съществено забавени редица полети от няколко летища, обслужващи огромни градове, като Чънду, Чанша, Гуанчжоу, Шънжън. Хиляди пасажери са блокирани по аерогарите. Има и спрени влакове, прекратени пътища до доста южни градове и села.

Телевизията демонстрира репортажи за огромни наводнения в редица градове, където ниските етажи и магазините са залети от вода. Още до през вчерашния ден директните стопански вреди от бедствието се изчисляваха на близо 3 милиарда $ и не престават да нарастват.

Според националния метеорологичен център изобилните превалявания над Южен Китай ще продължат най-малко до края на седмицата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР