Пороите взеха жертва от златоградското село Долен. Кална маса, примесена

...
Пороите взеха жертва от златоградското село Долен. Кална маса, примесена
Коментари Харесай

Пороите взеха жертва от златоградското село Долен

Пороите взеха жертва от златоградското село Долен. Кална маса, примесена с камъни безусловно влезнала през стени, порти и прозорци и засипала хората там.
Днес към 15.30 часа в ловна хижа по пътя сред златоградското село Долен и махала Станковска на сушина седели осмина авджии. Внезапно голяма маса тиня и камъни нахлула през стените и вратите в хижата. Единият мъж е бил притиснат грубо. Викнали незабавна помощ, само че от тежките контузии индивидът е умрял на път за болничното заведение, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев, който е на мястото на случая.
Починалият е 62-годишният Красимир Руменов Боюклиев.
Има и един ранен човек, а другите шестима са общо взето добре, нямат съществени недоволства, сподели кметът. Към мястото пътува регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
Поройните дъждове в цялата Смолянска област не престават от сутринта и равнището на бучащите реки от ден на ден се повишава.
В смолянското село Смилян е изработен още сутринта яз с чували от пясък и камъни около къща, с цел да не премине реката и да наводни дома им, в който живеят 8 души.
Има голям брой паднали камъни по пътищата, само че се отстраняват навреме. Той прикани обаче водачите да карат деликатно.
" Повишени са доста речните равнища, само че в язовирите има задоволително свободен размер. Краткосрочни спирания на електрозахранването е имало в няколко обитаеми места, сега по-продължително спиране има в село Аламовци и язовир Златоград. Повишени са водите на реките Арда, Върбица, Черна, Бяла, Триградска. Областният и общинските щабове са в подготвеност, обезпечено е непрекъснато дежурство ", заяви регионалният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР