Порицание - това е наказанието за лидера на Възраждане Костадин

...
Порицание - това е наказанието за лидера на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Кой е Искрен Митев, който дръпна вратовръзката на Копейкин

Порицание - това е наказването за водача на " Възраждане " Костадин Костадинов и народния представител от " Продължаваме промяната " Искрен Митев за свадата им посред пленарната зала на 1 юни.. Заканата си не извърши до дъно, само че се приближи към Митев в залата, той на собствен ред му подръпна вратовръзката, само че в последна сметка боят се размина. Не се размина порицанието - най-мекото наказване за депутати, нарушаващи реда в залата, планувано в правилника за активността на Народното събрание.

И в случай че лидерът на " Възраждане " няма потребност от показване, то вторият участник в сюжета Искрен Митев е неотдавна на обществена служба. Така се случи, че историята " Копейкин " е първото му съществено блесване под прожекторите.

Затова събрахме малко информация кой е той.



Искрен Митев е на 33 години. Икономист по обучение със специализации в Съединени американски щати и Финландия. Присъединява се към " Продължаваме промяната " и е четвърти в листата на групировката в 25-и изборен регион в София на последните парламентарни избори. Това е листата, отпред с Христо Петров - Ицо Хазарта. Така на 3 декември 2021 година става депутат.

Преди да се впусне в политиката, Искрен Митев е съосновател е на ESCREO – компания, която създава функционални бои, които трансформират всевъзможни повърхности в магнитни бели дъски или почистват въздуха и всмукват въглероден диоксид. Продуктите се оферират в целия свят, свидетелства негово показване в уеб страницата на Стопанския факултет на Софийския университет, чийто ученик е. Митев и Escreo са отличени с наградите Forbes 30under30, Founder of the Year 2019 и Deloitte impact stars.

В Народното събрание националният представител взе участие в комисиите по бюджет и финанси и по икономическа политика и нововъведения. Ръководител е на делегацията на Народно събрание в ПАСЕ и ръководи подкомисията за наблюдаване в региона на отбраната на потребителите и ограничаването на монополите. Народният представител е измежду най-ангажираните с другарските връзки на българския парламент със страни по цялото земно кълбо. Броят на " групите за другарство ", в които взе участие, е величествен - 41. Една от тези групи оглавява - тази с Украйна. В същото време името му стои и в групите за другарство с агресора в Украйна - Русия, както и в тази с Беларус - единствената страната на територията на Европа, която е на страната на Москва за войната в Украйна. Справката е от уеб страницата на Народното събрание.

Като депутат Митев има присъединяване в парламентарния надзор - в писмен тип - задавал е въпроси на министъра на финансите и вицепремиер Асен Василев, на транспортния министър Николай Събев и към вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов. Заедно със свои сътрудници е подписвал като вносител оферти за промени в Закона да държавния бюджет и още няколко законопроекта.

В народен ефир националният представител се появи преди няколко дни - с цел да опише за една нова концепция на " Продължаваме промяната " и държавното управление, препоръчана на вниманието и на обществените сътрудници в Съвета за тристранно съдействие. Предложението е всеки, който способства за откриване на на укрити налози и осигуровки да получи 10% от събраната от бюджета сума вследствие на сигнала му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР