Поредното 93-то издание на Оскарите постави рекорд по ниска гледаемост.

...
Поредното 93-то издание на Оскарите постави рекорд по ниска гледаемост.
Коментари Харесай

Никой не иска да гледа Оскарите

Поредното 93-то издание на Оскарите сложи връх по ниска гледаемост. Въпреки всички опити на уредниците да привлекат аудиторията, рейтингите регистрираха величествен спад от 58% по отношение на миналогодишната гала, сочат данните на Nielsen, представени от CNN. Едва приблизително 9.8 млн. фенове са следили шоуто по телевизионния канал ABC. За съпоставяне, Оскарите през през предходната 2020 година бяха следени приблизително от 23.6 млн. фенове. Миналогодишното издание бе с най-слабите рейтинги в историята, само че тазгодишните награди превзеха с лекост този „ връх “.

Все отново церемонията си остава най-гледаното предаване онлайн, само че през последните години ползата понижава лавинообразно. Само преди седем години, шоуто бе следено от над 40 млн. души. Защо въпреки всичко най-бляскавата вечер в Холивуд губи известност? Причините не са една и две.

В последните години всички известни от предишното церемонии по разпределяне на награди регистрират спад в рейтингите, в това число Златните глобуси, Грами и други Според някои анализатори, крахът на тазгодишните Оскари се дължи както на COVID-19 пандемията, по този начин и на избора за номинирани филми, които не са познати на необятната публика.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Някога телевизионните продукции разчитаха на надалеч по-малки...

Според други, Холивуд от дълго време се е откъснал от действителността и не може да бъде съответстващ по отношение на ползите на всеобщата публика. Добър образец за липса на съгласуваност е премията за „ Най-добър артист “, която бе връчена на Антъни Хопкинс за кино лентата „ Бащата “. Филмовата даже не беше в залата с цел да одобри персонално премията си.

Според анализатора Брайън Лаури, това, че церемонията е била проведена по време на пандемия е дало поле за опити, което изяснява за какво премията за „ Най-добър артист “ бе присъдена в края на шоуто – място, което в предишното бе непокътнато за „ Най-добър филм “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР