Поредно забавено разследване за насилие над жена.Вече година случай с

...
Поредно забавено разследване за насилие над жена.Вече година случай с
Коментари Харесай

Поредно забавено разследване за насилие над жена в Стара Загора

Поредно забавено следствие за принуждение над жена. Вече година случай с измъчвана не е предаден на съд, споделя жертватапред екипа на NOVA. Диляна безусловно е отвлечена и измъчвана, откакто излязла от заведение в града. Разказва, че била пребита от мъжа, с който живеела и от който има деца.

Побоят траял към четиричаса. „ Нараняванията бяха жестоки. Едното ми око беше затворено. По главата си имах голям брой контузии. По шията имах следи от душене.Бяха ми счупени два зъба. Имах фрактура на крайници и ключица ”, споделя жертвата на принуждение.

Според Диляна мъжът , който я е пребил, е другар със арестувания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев. „ Познават се. Той беше охранител в локална дискотека. Винаги, когато аз съм посещавала заведението, той е получавал сведения от въпросния Георги, че аз влизам в дискотеката. За коетоми създаваше проблеми, когато пристигна ”, изяснява тя.

След четири месеца в ареста, насилникът на Диляна още веднъж е на независимост . „ Разкарва се свободно. Към мен има закани, отправени в чатове и диалози. Непрекъснато ме следи и изпраща хора, които да ме наблюдават. Не мога да си обясня обстоятелството за какво към момента няма планувано дело, откакто жалбите ми и ограничаващите заповеди са многократни, а досието е голямо ”, пита жертвата на принуждение.

На този декор , прокуратурата в Стара Загора стартира инспекции от 2015 година за случаи на упражнявано принуждение в нощни заведения. „ Опитваме се всекидневно да вършим някакъв вид мониторинг на информацията, която е в обществените мрежи. Това е доста трудоемко ”, уточни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Властите се самосезират след мнения в обществените мрежи за девойки с нарязани коси. „ В тези изявления се съдържат данни за осъществени закононарушения - похищения и нанесени телесни повреди над дами в Стара Загора ”, изясни още Димитрова.

От общината същовземат ограничения против насилието в нощните заведения, при установени нередности от полицията. „ Ще лишаваме издадените позволения за удължено работно време ”, съобщи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

Разширява се и видеонаблюдението пред нощните заведения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР