Поредният протест срещу промяната на името на Македония започна в

...
Поредният протест срещу промяната на името на Македония започна в
Коментари Харесай

Нови протести в Скопие за името

Поредният митинг против смяната на името на Македония стартира в македонската столица с православна молитва " за избавяне от лукавия " и с осъществяване на националния химн, предава излъчващата на албански език скопска телевизия " Алсат-М ". Телевизията прецизира, че митингът е проведен посредством обществените мрежи от " Младите за Македония ", с поддръжката на цивилен структури и футболни почитатели. " Нова Македония ": " Никога Северна, постоянно Македония! " Скопие.

Под викания " Никога Северна, постоянно Македония! ", стартира митинга против смяната на името пред постройката на Народното събрание в центъра на македонската столица, предава електронното издание на вестник " Нова Македония ". Вестникът отбелязва, че преди началото на митинга, младежките организации които се сочат за уредници са призовали да не се допусне принуждение. " ТВ21 " (Македония): Спада ли интензивността на митингите? Скопие.

Седмица след началото на митингите против смяната на името на Македония, прокуратурата към момента не е съобщила ще повдигне ли обвиняване против арестуваните след конфликтите предходната неделя. Това се споделя в репортаж на скопската телевизия " ТВ 21 ", отдаден на недоволството против постигнатото съглашение с Гърция, което поставя завършек на 27 годишният спор за името. Телевизията цитира военния анализатор Благоя Марковски, някогашен представител на министерството на защитата по времето на гражданския спор през 2001 година, съгласно който интензивността на митингите против промяната на името последователно ще утихва.

Не чака усилване на митингите и някогашният полицейски шеф Любомир Гюрчевски, защото отговор на най-спорния въпрос за името ще се даде на референдума през септември т.г. " Макфакс " (Македония): Феновете на " Вардар " (Скопие) се причислиха към митинга със запалени факли Скопие. Феновете на " Вардар " (Скопие), " Комити " се причислиха към митинга против промяната на името на страната, който се организира сега пред македонския парламент със запалени факли, предава организация " Макфакс ". Агенцията оповестява, че атмосферата на митинга е приповдигната - пее се химна и патриотични песни. " Фокус " (Македония): " Комитите " поддържаха митинга против промяната на името и се заканиха на публицистите Скопие.

" Комитите " на " Вардар " (Скопие) поддържаха митинга против промяната на името и се заканиха на публицистите със викания " И при вас ще дойдем! ", предава македонския " Фокус ". Според изданието посланието на футболните почитатели е, че " няма да разрешат обвързването на митингите с избрани политически партии или водачи, нито издигането на флагове на други страни. " " Фактор " (Македония): На митинга пред Народното събрание в Скопие се чете стихотворение, отдадено на президента Георги Иванов Скопие. На митинга пред Народното събрание в Скопие се чете стихотворение, отдадено на опълчването на президента Георги Иванов на Преспанския контракт, предава македонското електронно издание " Фактор ". Според изданието " Младите за Македония ", посочени за уредници на митинга, са декларирали, че " тяхната идея е опазване на Македония и обединяване на македонския народ, а подписването на Преспанския контракт е " единствено една изгубена борба. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР