Поредният път, в който тъкмо тази теза бе представена на

...
Поредният път, в който тъкмо тази теза бе представена на
Коментари Харесай

Спецпрокурор пак се жалва в национален ефир. Смятали ги за ОПГ

Поредният път, в който таман тази теза бе показана на феновете, се случи в ефира на Българската национална телевизия тази заран. На стола на интервюирания - Ивайло Ангелов, началник на Специализираната апелативна прокуратура.

Предложението на Министерство на правораздаването връща системата в 2010 година, когато правораздаването било неефективно, счита Ангелов. В законопроекта не излиза наяве по какъв начин ще се резервира специализацията на съдиите и прокурорите в спецправосъдието, а също така се прокламирало и съществуването на шест териториални структури, които обаче не са планувани в законопроекта.

Казано другояче - всичко хубаво досега ще бъде заличено. Основната рецензия обаче е таман противоположната - спецправосъдието няма в биографията си нищо реализирано.

" Да, само че спецпрокуратурата няма нито една рецензия от Брюксел ", уточни Ангелов.

Това не е напълно по този начин. В последния отчет за върховенството на правото в Европейския съюз страната ни е обект на рецензии поради неналичието на неоправдателни присъди за корупция по високите етажи. Така било, призна и Ангелов. Но упрекна тежкия углавен развой. Тъкмо той трябвало съгласно Ангелов да бъде реформиран, а не профилираната прокуратура, която просто била натоварена с извънредно доста работа през годините от законодателната власт. Причината? Блестящият метод, по който си вършела работата.

" Бяхме натоварени с делата за корупция през 2017 година Разбира се, че трябваше нещо да се случи. Има повдигнати обвинявания. Проблемът не е в структурата или активността на профилираната прокуратура. Проблемът е различен - бавният и тежък, формализизран углавен развой. Има доста благоприятни условия за отсрочване и отсрочване на делата ", изясни Ангелов.

Личното му мнение се оказа като персоналното мнение на всички профилирани прокурори, обиколили телевизионните студия през последните дни - профилираната прокуратура работи отлично, а отрицателното усещане е насадено от хора, обект на наказателно гонене. Логично било съгласно Ангелов - обвинени упреват страната, че им търси отговорност.

“Предлагаме да участваме в тези групи. ще предложим първоначално да се понижи компетентността на профилираната прокуратура. Тя работеше добре и по тази причина й бяха вменени още функционалности. Няма по какъв начин да не стартира да буксува - няма запас, само че усилиха компетенциите. Нашата дума би трябвало да се чуе. Остава усещане, че профилираната прокуратура е ОПГ и неработеща конструкция, само че това не е така”, безапелационен беше Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР