Поредният на Световното първенство за мъже и жени по Таекуон-До

...
Поредният на Световното първенство за мъже и жени по Таекуон-До
Коментари Харесай

Блестящо представяне за България на Световното по Таекуон-До ITF

Поредният на Световното състезание за мъже и дами по Таекуон-До ITF в Пхенян се оказа благополучен и сполучлив за родните ни национали, които завоюваха 7 медала в самостоятелната конкуренция и отборните дисциплини.

Първо Йордан Стаев ликува като първенец на планетата на самостоятелно - „ силов тест”, а след него и Николай Петков постави златния орден на гърдите си в „ спаринг” 85+ кг. Никола Николов завоюва среброто в „ специфична техника”, до момента в който Световният първенец от Пловдив 2015 Рами Шау се качи на третото място с бронзовия орден в самостоятелната конкуренция „ спаринг” в категория 78 кг. Албена Ситнилска ще се завърне в България с две бронзови оценки. След като в първия ден на шампионата стана трета на „ форма”- 4 дан, през днешния ден Албена остана на същата позиция на „ спаринг” 57 кг.

При дамите (отборно) България зае третото място и бронзовите оценки, а при мъжете (отборно) нашите изгубиха на край трагично от домакините от Северна Корея и взеха сребърните медали. До момента страната ни има 9 медала, като на следващия ден е последната дисциплинираност (отборно) „ спаринг” – мъже, където се надяваме броя на оценките да се усили.

Всичко към нашия отбор е наред и проблеми няма, показа по телефона от Северна Корея Марио Богданов- президент на БФТаекуон-До ITF.

На шампионата в Пхенян вземат участие над 500 състезатели от 67 страни. Световното състезание ще бъде закрито с гала в утрешния ден, а след него по маршрута Пхенян- Пекин- Истанбул- София се прибира и българската делегация. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР