Поредният колективен съдебен иск, подаден срещу HP на 5-ти януари,

...
Поредният колективен съдебен иск, подаден срещу HP на 5-ти януари,
Коментари Харесай

Заведен е още един съдебен иск срещу HP на сума от $5 милиона за блокирането на чуждите тонер касети

Поредният групов правосъден иск, подаден против HP на 5-ти януари, упреква компанията, че е монополист, и желае възбрана за противозаконното блокиране на принтерите. Сред ищците са 11 души, които желаят и 5 млн. $ парично обезщетение, както и правосъден развой със правосъдни заседатели.

Актуализациите на фърмуера на принтерите на HP, излезли в края на 2022 година и началото на 2023 година, блокираха печатането с тонер касети на трети страни, като след инсталирането излиза известието

„ Тези касети са блокирани от фърмуера на принтера, тъй като съдържат чип, който не е на HP. Този принтер е предопределен единствено за касети с нов или наново употребен чип на HP “.

В правосъдния иск се твърди, че HP не е предизвестила потребителите, че микрообновяването ще повлияе на функционалността на принтерите, и се акцентира, че потреблението на касети от трети страни не нарушава гаранцията на принтерите на HP.

Ищците настояват също, че HP на процедура принуждава клиентите да купуват нейния личен тонер, който коства доста повече от този на съперниците.

Според жалбата по време на появяването на актуализациите HP безочливо е повишила цените на личните си касети, като по този метод е основала монопол на пазара, защото може да трансформира цената, без да се опасява, че съперниците ще продават касети на по-ниски цени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР