Поредният хакатон ще се състои от 15 до 17 март

...
Поредният хакатон ще се състои от 15 до 17 март
Коментари Харесай

Над 200 ученици ще се състезават в HackTUES

Поредният хакатон ще се състои от 15 до 17 март в София

Ученици от 8-ми до 12-ти клас ще създават софтуерни и хардуерни софтуерни решения в интерес на хората и бизнеса (източник: ТУЕС)

45 тима с над 200 възпитаници от Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически университет – София ще вземат участие в петия учебен хакатон HackTUES 365, оповестиха уредниците.

Тридневното съревнование ще се организира от 15 до 17 март 2019 година в София. Ученици от 8-ми до 12-ти клас ще създават софтуерни и хардуерни софтуерни решения в интерес на хората и бизнеса.

HackTUES 365 се провежда от екип от възпитаници от 11 клас в ТУЕС с поддръжката на Асоциацията на приключилите ТУЕС и управлението на учебното заведение. За високото качество на плановете в софтуерното съревнование роля ще имат и повече от 60 ИТ експерти от разнообразни компании, доста от които са приключили ТУЕС.

Опитните експерти ще бъдат ментори на тимовете в първите два дни на хакатона или членове на журито на полуфиналите и финала на надпреварата на 17 март в Лабораторния комплекс на София Тех Парк.

За първи път тази година е планувана и специфична премия за така наречен „ embedded “ план (проект с вградена микрокомпютърна технология), защото през последните години учениците демонстрираха голям интерес към подобен вид решения.

Според уредниците на хакатона, тази година се чака равнището на плановете да е извънредно високо (източник: ТУЕС)

Отличените тимове на първо, второ и трето място ще получат награди на стойност 1 000 лева, 750 лева и 500 лева Партньорите на хакатона ще връчат и доста спомагателни награди.

Най-добрите планове от хакатона ще бъдат показани в специфичното ревю на училищен разработки „ ТУЕС Фест ”, което ще се организира на 20 април 2019 година в учебното заведение.

Според уредниците на хакатона, тази година се чака равнището на плановете да е извънредно високо. Сред записаните участници са учениците от ТУЕС, които завоюваха хакатона на Студентския клуб на Американския университет в България, както и отличените възпитаници в Спортния хакатон, Балканския хакатон и Хакатон за София.

В тези надпревари възпитаниците на ТУЕС участваха наедно със студенти и работещи софтуерни инженери. Вече повече от 10 години възпитаници от ТУЕС са безспорни отборни спечелили в Националното съревнование по компютърни мрежи.

Сред отличените планове в HackTUES през предишните години са приложение за съкращаване на текст, употребяващо невронни мрежи, чатбот на историческа тематика, селектиращ публикации съгласно интереса на потребителите, игрални конзоли, 2D симулация на генетичен логаритъм.
още по тематиката
Награди в хакатона са получавали и планове за рисуващ робот, приложение за изобразяване с придвижвания на ръката пред камера, стратегия, която табулира изсвирена мелодия, мобилни игри и доста други.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР