Поредната версия на пакета от спешни мерки за стимулиране на

...
Поредната версия на пакета от спешни мерки за стимулиране на
Коментари Харесай

Нов проект за стимулиране на икономиката е внесен в Конгреса на САЩ

Поредната версия на пакета от незабавни ограничения за стимулиране на растежа на американската стопанска система беше показана в понеделник в Конгреса. Законопроектът е направен от група членове на Сената на Конгреса, представляващи както Демократичната, по този начин и Републиканската партии, оповестява ТАСС.

Документът се състои от две елементи: пакет от ограничения за 748 милиарда $, по които е реализирано съглашение, както и обособен пакет за 160 милиарда $, по който законодателите от двете страни към момента не са се споразумели.

Втората част включва, по-специално, разпределяне на спомагателни средства за битка с пандемията на държавните органи, на които републиканците се опълчват. Първата част от законопроекта включва нарастване на федералните компенсации за безработица, увеличение на финансирането за обучение, както и средства за произвеждане и разпространяване на ваксини в цялата страна.

По този метод, съгласно концепцията на създателите на самодейността, е доста евентуално Конгресът да утвърди най-малко първата част от законопроекта. Друг план, също квалифициран от сенатори от двете партии, не получи поддръжка от републиканските водачи по-рано този месец.

Както отбелязва новинарският портал „ Axios “, доста членове на Конгреса виждат показания в понеделник законопроект като най-реалистичното и ясно изразено компромисно решение за разпределение на помощта за битка с ковид.

Демократичните и републиканските водачи обаче го виждат единствено като насочна точка за по-широки съвещания, а не като финален документ. Конгресът би трябвало да приключи работата по нов стимулационен пакет преди края на седмицата, с цел да го включи в проектобюджета за тази фискална година (започнал в страната на 1 октомври).

В началото на декември американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да утвърди незабавен пакет за стимулиране на растежа на американската стопанска система, в случай че демократите и републиканците в Конгреса могат да реализират единодушие по нейните разпореждания.

Контролираната от демократите Камара на представителите и Сенатът на болшинството от републиканците не престават да спорят по отношение на размера на идващия пакет тласъци. Според демократите тя би трябвало да надвиши Щатски долар 2 трилиона, а републиканците упорстват за Щатски долар 500 милиарда Към днешна дата американската администрация е отпуснала със единодушието на Конгреса над Щатски долар 6 трилиона за незабавни ограничения за стимулиране на икономическия напредък, като се вземат поради стъпките, подхванати от системата на Федералния запас на Съединени американски щати (Централна банка).

Още:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР