Поредната арт инсталация, която помага на околната среда, беше открита

...
Поредната арт инсталация, която помага на околната среда, беше открита
Коментари Харесай

Продължава походът на Бургас срещу пластмасата

Поредната арт апаратура, която оказва помощ на околната среда, беше открита публично в Бургас. По най-близката до морето алея са сложени пет „ миди “ , особено направени за изхвърляне на пластмасови бутилки.
Те са направени от Жанина Дубарова-Костадинова, която завоюва състезанието „ Моят зелен град “. Идеята и за красиви уреди, в които да се слага пластмасови произведения завоюва журито.

Actualno.com беседва с Жаклин Цочева – Директор обществени връзки и Връзки с обществеността на една от компаниите, които дружно с община Бургас са основатели на събитието:
“Тези „ миди “ са ситуирани по крайбрежната концепция. Те са доказателство, че единствено дружно можем да създадем градовете по-добро и чисто място за живот за нас и за децата ни. Работим в партньорство в община Бургас и филиалът на НХА в града. Професор Янков ръководеше акцията, която се организира на конкурсен принцип. Студенти и преподаватели взеха присъединяване в нея, за основаването на апаратура с красива и функционална форма. Основната концепция е, да се събира пластмаса, която по-късно да бъде рециклирана. Всеки, който си потегля от плажа може да смачка бутилката, да я затвори с капачката и да пусне вътре. На плажа да не изхвърляме боклуци,  нито в морето, а да ги събираме и рециклираме и те още веднъж да станат бутилки. Пластмасата е един от материалите, които са евтини, гъвкави, леки, хигиенични и най-важното на 100 % рециклируеми “.

Новите уреди са следващите, които приканват бургазлии и туристи да събират боклука разделно, да проявят отнощение към преработването и да вземат участие в процеса по всеки вероятен метод. Изкуството и екологията си подават ръка в интерес на една по-чиста природа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР