Поредна платформа ще защитава милиардите свързани устройства.В края на миналата

...
Поредна платформа ще защитава милиардите свързани устройства.В края на миналата
Коментари Харесай

Comodo CA представи платформа за обезпечаване на сигурността на IoT

Поредна платформа ще пази милиардите свързани устройства.
В края на предходната седмица, Comodo CA, най-големият издател на цифрови документи в света и част от Comodo Group, компанията, известна с продуктите си за отбрана, показа унифицирана платформа за IoT сигурност.

IoT PKI (Public Key Infrastructure) Manager, както е името на системата, ще разчита на приближен развой от външни страни по взаимно автентикиране на устройствата пред мрежите. Системата ще е налична до необятен набор от промишлености, включително автомобилната, здравеопазващата, телекомуникациите, решенията за смарт домовете и умните градове, както и за потребителската електроника.

„Продължаващото потребление на самоподписани документ, споделени ключове и вградени пароли за IoT устройствата, оставя тях и мрежите все по-често на необратими кибератаки“, показа при анонса на платформата Дамон Качур, президент на IoT Solutions в Comodo CA. „Нашата платформа подсигурява, че само авансово утвърдени и оторизирани устройства се свързват към вярната, съответстваща частна мрежа или екосистема. Това понижава риска от това устройствата да бъдат компрометирани, да бъде заплашен човешкия живот или да бъде извършена DDoS или хакерска атака“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР