Поредицата от промени на маршрутите на линии с номера 12

...
Поредицата от промени на маршрутите на линии с номера 12
Коментари Харесай

На жителите на тази варненска улица им писна

Поредицата от промени на маршрутите на линии с номера 12 и 10 поради ремонтите в Цветния квартал във Варна оставиха хората, които живеят и работят там, без опция да употребяват градския превоз. Те вървят с километри пешком, с цел да стигнат до " най-близката " спирка, която, става известно, е тази на Регионалната здравна ревизия. 

2 500 крачки. Толкова отмерва всеки ден крачкомерът на телефона на Даниела Манчева, която би трябвало да върви от блок 31 на улица " Подвис " до спирката. " Линия 12 не върви по маршрута си поради ремонтите. Бяхме се примирили и с това, че линия 10 има изменен маршрут, само че ситуацията към този момент е нетърпимо. Това е единственото транспортно средство, което ни обслужва ", възмущава се Манчева. 

Оказва се, че от ВиК-Варна до улица " Подвис " спирка няма, добави Манчева пред БНР. 

Трябва някой да поеме отговорността, безапелационни са хората. Проблемът им стартира преди една година, когато едната линия стопира да обслужва спирките в кв. " Изгрев ", Вятърна мелница и " Подвис ". Сега обаче регионът е изцяло отцепен откъм градски превоз. 

След общо заседание, на което хората споделят на Даниела Манчева за проблемите си, тя взема решение да вземе драговолно това решение и да потърси разрешението му. Живеещите в квартала ще изпратят публично писмо до Община Варна с искане да вземат решение за по-удобна връзка или възможна смяна на маршрута на номер 10. " Но в случай че се вземе такова решение, да се намерения за хората, които не могат да се движат, за майките с дребни деца, за възрастните. Сега стартирам да повеждам тази борба за помощ. Ако е нужно, ще се събират и подписи. Виждаме какъв брой ни е мъчно ", добави Манчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР