Поредица от нови обещания, обявени на срещата на върха за

...
Поредица от нови обещания, обявени на срещата на върха за
Коментари Харесай

Обещанията на COP28 засега не са достатъчни, за да ограничат затоплянето до 1,5C, предупреждава IEA

Поредица от нови обещания, оповестени на срещата на върха за климата COP28, няма да бъдат задоволителни сами по себе си, с цел да лимитират световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса Фаренхайт), съгласно Международната организация по енергетика (МАЕ), защото договарянията навлязоха във финалната фаза в неделя.

Досега 130 страни са се съгласили да утроят възобновимите източници на сила и да удвоят степента на усъвършенствания на енергийната успеваемост, до момента в който 50 нефтени и газови компании са се съгласили да понижат излъчванията на метан и да отстранен рутинното изгаряне до 2030 година според Хартата за декарбонизация на нефта и газа.

Ако всеки извърши уговорките си, това ще понижи световните излъчвания на парникови газове, свързани с силата, с 4 милиарда метрични тона еквивалент на въглероден диоксид през 2030 година, се споделя в разбор на МАЕ.

Това е към една трета от разликата в излъчванията, която би трябвало да бъде преодоляна през идващите шест години, с цел да се ограничи за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР