Поредица от документи-множество съдебни решения и експертизи, с които Фрог

...
Поредица от документи-множество съдебни решения и експертизи, с които Фрог
Коментари Харесай

Само във Фрог: Документи сриват нападките на жълти медии срещу майките на деца с увреждания

Поредица от документи-множество правосъдни решения и експертизи, с които Фрог разполага, срутват изцяло нападките против майките на деца с увреждания. Преди близо седмица една от жълто-кафявите медии заяви, че „ шефката на митингите Вера Иванова е в съдружничество с задържан и упрекнат за педофилия лекар от Варна Ивайло Василев “.
От материалите, с които екипът ни съумя да се достави, излиза наяве, че в това няма нищо правилно. Оказва се, че някогашната брачна половинка на Василев-Ружа от 4 години води същинска война с него, като му е завела 5 каузи за домашно принуждение. За страдание в центъра на раздора попада дъщеричката им Даниела /името съзнателно сме променили/. Четири от делата към този момент са завършили с безапелационното мнение на магистратите, че няма данни за упражнено принуждение от страна на медика. В рамките на тези каузи, по самодейност на майката, два пъти Министерство на вътрешните работи е била вдигната на крайник. В резултат на това се е стигнало и до два ареста. Съдът се е произнесъл и по тях, че са противозаконни. Петото подред дело за домашно принуждение върви към своя край.

В рамките на едно от предходните каузи, Ружа оповестява, че някогашният й брачен партньор е упражнил полово принуждение върху детето. След следствие и експертизи съдът с Решение №1533 от 8 юли 2016 година отбелязва: „ На процедура нито едно от събраните в актуалното произвеждане доказателства не стимулира извод, че такова принуждение въобще е осъществено от него по отношение на малолетното му дете-напротив, безпротиворечивите доказателства са в противоположния смисъл. Заповедта за задържане е издадена само въз основа на декларация на майката, която отвън неспазване на привременните ограничения на бащата, е навела изказвания за психическо, физическо и полово принуждение от негова страна “.

Вещо лице в СРС в съвещание на 27 септември отбелязва: „ Имах безапелационен отвод от страна на майката, детето да се срещне с бащата. Установи се, че върху детето се упражнява интензивно отчуждаващо държание от страна на майката във връзка с бащата. Това е очевиден случай на родителско държание. У детето се основава боязън, че ще загуби майка си. Детето е живяло с бащата до към 3 година, когато се построява прочувствена връзка. В един миг детето ще стартира да възприема за истина това, което му се приказва. Кошмарите на детето са израз на експанзия, която се образува у него. Очевидно държанието на майката към детето не е съответно, само че това е нейна ответна реакция от страха й да не го загуби. Получава се промяна на ролите-детето обгрижва майката и бабата, които страдат поради него “.

Заради обвиняванията към лекар Василев от страна на жена му, той също е бил подложен на съдебнопсихиатрична експертиза. В нея клиничен психолог Димитринка Златарева сочи в края на септември 2017 г: „ Бащата претърпява мощно травматично отсъствието на детето. Изпитва мъчителна прочувствена празнина, изтощение да промени събитията, тъй че да вижда детето си и да поддържа пълноценна връзка. Преживял е мощни отрицателни усеща на засегнатост, оскърбление и позор от очерняне на личността и репутацията му, заради основаване на усещане, че е „ принудител “.

Екипът ни се свърза с доктор Ивайло Василев. Той показа, че няма да дава пояснения в медиите за клеветите от страна на медия, посочена за близка до Делян Пеевски. Вместо това ще потърси правата си в съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР