Пореден случай на злоупотреба с авторитета на публични фигури. Името

...
Пореден случай на злоупотреба с авторитета на публични фигури. Името
Коментари Харесай

Замесиха името на наш лекар във фалшива реклама на лекарство, прокуратурата проверява случая

Пореден случай на корист с престижа на обществени фигури. Името на проф. Иво Петров бе употребявано във подправена реклама на лекарства. Според информацията в нея - въпросните таблетки лекуват всичко.
Прочетете още
Първо не знаем какво има вътре в хапчетата. Това значи, че може даже да е рисково. Съставките не са известни заради една доста елементарна причина – тези средства не са регистрирани. Нямат производител. И за жалост, акцента не е толкоз в спекулирането на моето име и тези на сътрудниците, а в това че се търгува с вярата на хората за здраве. Търгува се с доверието на хората. Това съобщи проф. Иво Петров, народен съветник по инвазивна кардиология. 

„ Преди да се купуват такива средства би трябвало да се ревизира. Най-добре е хората, които са обект на такова облъчване и подправени вести е добре да питат своя доктор, своя кардиолог дали да го купят. За страдание в действителност се спекулира с имената на сътрудници ”, уточни професора пред Нова.

Той описа, че неведнъж е подавал сигнали към прокуратурата, ГДБОП, Министерство на здравеопазването. „ Принципно имаме поддръжка от тези институции, само че действително видяно нищо не се случва ”, добави Петров.

По предписание на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка със вероятно осъществената корист с името проф. доктор Иво Петров. Работата по инспекцията е предоставена на способената Софийска районна прокуратура (СРП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с популяризираната в общественото пространство подправена информация.

По случая е формирана прокурорска кореспонденция. В случай че в хода на инспекцията бъдат събрани задоволително данни за закононарушение, СРП ще предприеме следващи дейности по закон.

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР