Пореден случай на лутане в лабиринта на здравната система. 64-годишна

...
Пореден случай на лутане в лабиринта на здравната система. 64-годишна
Коментари Харесай

Жена с диабет и два инсулта чака 4 дни линейка

Пореден случай на блуждаене в лабиринта на здравната система. 64-годишна жена с диабет и два инсулта чака 4 дни кола за спешна помощ, с цел да я закара до болничното заведение.

След два отхвърли на телефон 112, нощес тя е превозена от околните си и е призната в лечебното заведение, за жалост - към този момент в тежко положение.

Миналият четвъртък 64-годишната Тонка Йорданова звъни на сина си Красимир, тъй като не се усеща добре. Жената е с диабет, прекарала е два инсулта, има високо кръвно, не може да вижда. Още същата вечер синът звъни за кола за спешна помощ.

„ Те ми споделят: Не можем да ви пратим кола за спешна помощ, закарайте я вие…, по принцип нямам и кола “, изясни синът Красимир Йорданов пред БТВ.

В петък при Тонка идва персоналният доктор. Изписва ѝ медикаменти. След малко усъвършенстване, положението на дамата още веднъж се утежнява. В понеделник синът ѝ търси помощ за повторно:

„ Реших отново да звънна на 112. Те ми споделиха: " Ще чакате ", в случай че би трябвало до сутринта, когато се освободи кола за спешна помощ, ще ви пратим “, описа Красимир Йорданов.

С кола на другар Красимир Транспортира майка си до болничното заведение в Сливен.

„ Закарах я, пред незабавното имаше три коли за спешна помощ “, добави Красимир.

Шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен лекар Василиса Симеонова съобщи, че стартират инспекция по случая. До приключването ѝ тя отхвърли да застане пред камера.

По думите на сина, хаосът продължава и след приемането на дамата в болница.

Вече в Спешното приемно поделение на МБАЛ „ Иван Селимински “, дамата е настанена в изолатор - тя е без PCR-тест.

„ Вкараха я вътре, никой не ѝ обръща внимание, до момента в който не се развиках. Те я сложиха на един стол, сложиха ѝ системи и споделиха - Ще чакате... към 3 часа някъде “, добави Красимир Йорданов.

От болница „ Иван Селимински “ град Сливен отхвърлиха да застанат пред камера, само че потвърдиха, че имат подобен приет в болница пациент. Според управата на болничното заведение обаче, дамата не е чакала, с цел да бъде призната три часа, а единствено два.

Майката на Красимир е на кислородно дишане. Според него забавеното лекуване евентуално е причина да се стигне до сериозното ѝ положение:

„ Ако пристигна една кола за спешна помощ обикновено, когато съм звъннал в четвъртък, да я прегледат, доста по-големи шансове - примерно да ѝ сложат някакви системи, някакви медикаменти, да не изпадне в такова положение “, сподели Красимир Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР