Пореден скандал си спретнаха Обединените патриоти и ДПС. Причината бе

...
Пореден скандал си спретнаха Обединените патриоти и ДПС. Причината бе
Коментари Харесай

Ексклузивно! ДПС и Патриотите се хванаха за гушите! Обидното обръщение еничари взриви парламента


Пореден скандал си спретнаха Обединените патриоти и Движение за права и свободи. Причината бе декларация от страна на водача на Движението Мустафа Карадайъ. От парламентарната естрада съобщи, че упорства президентът, Народното събрание и държавното управление да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и опитите им за прекрояване на границите.

„ На 26 ноември 2017 година с поредност от факелни шествия, проведени от Вътрешна македонска революционна организация и други националистически организации, се обявява напиращият реваншизъм този път в границите на исторически реминисценции, опити на потребление на исторически обстоятелства като контракти, чието деяние е от дълго време суспендирано от следващи контракти “, сподели Карадайъ. По думите му това съставлява рисков опит за прекрояване на национални граници.

Освен това Движение за права и свободи остро осъждало този акт и упорства Народното събрание и държавното управление да се разграничат от " антидържавните " съгласно тях прояви на националистите.  
Не закъсня и отговора на Патриотите. Дясната ръка на вицепремиера Красимир Каракачанов, Юлиян Ангелов жегна остро водача на Движение за права и свободи. " Наближава Коледа, а тогава в Движение за права и свободи се случват чудеса – до момента в който Ахмед Доган се гордее да е националист, вие отричате ".

Той съобщи, че през днешния ден се е видяло, по какъв начин една партия се държи антибългарски, по какъв начин една партия обслужва ползите на непозната страна, по какъв начин една партия отхвърля, че Ньойският контракт е неправдив за българската страна. " За следващ път доказахте, че сте антибългарска партия вие от Движение за права и свободи “, разясни Ангелов. Ангелов напомни, че Ньойският кротичък контракт оставя стотици хиляди бълагари отвън рамките на България. „ Не би трябвало една страна да бъде наказвана и да бъдат отрязани от нея територии, обитаеми с етнически българи. “, сподели той и акцентира, че това не би трябвало да се повтаря. Ангелов стигна и по-далеч, като се обърна към депутите от Движение за права и свободи с " еничари ", поради неприемливата им декларация. 

Йордан Цонев от Движението изиска Ангелов да бъде изпъден и прикани ръководителят на Народното събрание да изгледа деликатно записите и да вземе незабавни ограничения, за отстраняването на депутата от Вътрешна македонска революционна организация от зала. 
Караянчева напомни на Цонев, че е реагирала съответно, като е направила забележка на Ангелов и даде 30 минути отмора, с цел да се успокоят пристрастеностите. 

блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР