Пореден скандал с кметицата от "Демократична България" на "Красно село"

...
Пореден скандал с кметицата от "Демократична България" на "Красно село"
Коментари Харесай

Безобразие! Скандалната кметица на Демократична България от Красно село остави бедни и възрастни без храна - месеци им давала само веган кухня

Пореден скандал с кметицата от "Демократична България " на "Красно село " Росина Станиславова се разгаря около усвояването на евросредства, откогато тя ръководи общината. Става дума за още веднъж за съществени суми, които се отпускат за програмата "Топъл обяд ", разузна ПИК.
По нея са утвърдени 215 плана за обезпечаване на топъл обяд за над 60 000 консуматори и не е получил утвърждение един-единствен план - този на приятелката на Христо Иванов от ДеБъ. От формалните претекстове излиза наяве, че е получен отвод на претендента да в профил открити при оценяването несъответствия, макар че три пъти му е предоставена опция за това.
ПИК ревизира, че става дума за много скандална демонстрация от страна на Станиславова. Месеци наред нуждаещите се хора в нейната община са хранени наложително с веганско меню! Това изключва всевъзможни артикули от скотски генезис, в това число сирене, яйца и прочие млечни храни.
Излиза, че хиляди столичани в потребност вместо да одобряват мощна храна по време на пандемията, са били принудени да ядат треви и зеленчуци, и то просто поради прищявката на кметицата и екипа й. Не е ясно чия е била "генилната концепция " да лишава бедните и възрастни хора, само че даже след трикратна покана да бъде възобновено естественото меню по програмата, Станиславова от ДеБъ и хората й са отказали с изцяло неразбираеми претекстове. Това в последна сметка е довело до прекъсване на евросредствата за ръководената от нея община.
За благополучие, от ръководещия орган на програмата са подхванати дейности да не бъдат оставени нуждаещите се без поддръжка. Бенефициенти по към този момент утвърдени планове ще бъдат поканени да поемат изхранването им и по този начин жителите в общината на Станиславова да не бъдат ощетени поради нейните джендър прищевки да ги трансформира принудително във вегани.
От формалното известие излиза наяве още, че екипът на Станиславова е наложил едностранно типа на предоставената услуга, без да потърси и вземе поради мнението на потребителите.
"От друга страна те се оказват в по-неблагоприятна обстановка по отношение на подкрепени лица от прилежащи региони, които за същата цена на услугата получават доста по-разнообразна храна.
Дадени са насоки предоставената услуга да включва всички типове храна, с цел да дава отговор топлият обяд на условията на програмата или да се дават доказателства, че определеният метод за ограничение на употребяваните групи храни е съгласуван с мнението на потребителите. Насоките са и в отговор на изразено пред Управляващия орган неодобрение от консуматори, че им се дава единствено безмесна храна, които упорстват да бъдат подхванати ограничения за нашарване на менюто.
Вместо да се съобрази с тях и да в профил несъответствията, претендентът неведнъж се е опитал да отбрани едноличното си решение най-много с изявления в източници, които не могат да бъдат признати за задоволително надеждни от научна и законодателна позиция. Не е дал и доказателства, че е осъществена противоположна връзка с потребителите и е взето поради тяхното мнение. Междувременно, съгласно информация от консуматори, даването на топъл обяд е прекратено още преди да бъде взето решение от Управляващия орган във връзка с плана, което е индикация, че претендентът не е имал желание да се съобрази с насоките.
От началото на годината плановете за обезпечаване на топъл обяд се финансират от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията посредством механизма REACT-EU. Топлият обяд е една от най-одобряваните ограничения за поддръжка в рецесията съгласно изследване на публичните настройки. Благодарение на напъните на Правителството, в това число и посредством обезпечено финансиране от държавния бюджет, тя не беше прекратена ", излиза наяве още от известието за подхванатите ограничения, за които ПИК разузна, че се касаят точно за скандалната кметица Росина Станиславова.
Припомняме, че неотдавна тя още веднъж разгневи хиляди столичани, откакто стана ясно, че е взела солидна сума от помощите се нуждаещите се в коронакризата.
Тя сама си е определила и е взела обилно заплащане в размер на 7 620 лв. по европейски план за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, а също така Станиславова е нарушила и член 21 от Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация, който гласи, че в публичния си живот и при осъществяване на служебните си отговорности чиновниците в държавната администрация нямат право да се възползват от служебното си състояние или да употребяват пълномощията си за добиване на персонална полза.
Вместо да подаде оставка след абсурда обаче, Станиславова се оплака, че се налагало доста да работи и по тази причина си е гласувала повече пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР