Пореден протест в столичния квартал Младост срещу застрояването ще се

...
Пореден протест в столичния квартал Младост срещу застрояването ще се
Коментари Харесай

Пореден протест в Младост срещу застрояване на зелените площи

Пореден митинг в столичния квартал " Младост " против застрояването ще се организира през днешния ден, оповестява БНР.

Пред блок 73 още веднъж ще се съберат протестиращи в отбрана на дребното останали зелени площи в квартала.

Общинският консултант Войслав Тодоров изясни, че до третия поред митинг се е стигнало, тъй като единствено дни след анулацията на решението за градеж притежателите са заградили единия от парцелите пред блока - тъкмо най-озеленената повърхност. Това по негови думи предизвикало жителите да заявят, че работата не е свършена до дъно.

Тодоров изясни, че митингите са почнали след решение само че Общинския съвет в края на 2018 година, в което е бил признат проект за градеж на 12-метрова постройка тъкмо пред прозорците на блок 73.

Използвани са редица малки врати в закона и настрана да се продължи ул. " Ерусалим ", която е съществена пътна артерия в " Младост " 1, тъкмо под балконите на блока, което унищожава и паркоместа, усилва равнищата на звук, запрашеност и така нататък, разяснява още общинарят.

Той посочи, че въпреки всичко митингите са довели до триумф, защото след втората демонстрация е бил импортиран отчет за анулация на решението, тъй че за момента на въпросното място не може да се строи.

Протестът е плануван за 19.00 часа през днешния ден. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР