Пореден протест на педиатрите от специализираната детска болница. Липса на

...
Пореден протест на педиатрите от специализираната детска болница. Липса на
Коментари Харесай

Педиатрите от специализираната детска болница отново на протест

Пореден митинг на педиатрите от профилираната детска болница . Липса на финанси и недофинансирани клинични пътеки са измежду главните аргументи за недоволството.
 
Лекарите за следващ път желаеха специфичен статут, който да подсигурява на болничното заведение самостоятелност от финансовите ограничавания на здравната каса. 

 
„ Коментарите, които се дадоха от министъра при срещата предходната сряда с представители на болничното заведение личат сносно, обаче са ориентирани в бъдеще време. След като се построи новата постройка на болничното заведение, тогава да бъдат в действителност задоволени настояванията, което нас безусловно не ни задоволява “, съобщи доктор Димитър Калайков, шеф на диагностично консултативния блок в лечебното заведение.
 
„ Първо с лимитите. Просто е кощунствено в една детска болница да има предели. Да, през днешния ден зам.-министърът сподели, че ние за този месец не сме си изпълнили лимита, само че и предишния път му е обяснено, че когато настъпи 20-ти или 25-то число, ние започваме да ограничаваме приема, тъй като знаем, че тази надлимитна активност няма да ни бъде платена и това е за сметка на нашите приходи, които така и така са мизерни “, разяснява още доктор Калайков.

 
„ Второ, тази година вкараха едни кодове, което е просто безусловно объркващо и затрудняващо активността на болничното заведение. Т.е. в едно поделение може да имаме свободно легло, обаче не можем да приемем дете с диагноза от друго поделение, тъй като се водят несъмнено количество кревати във всяко поделение, което е безусловно неуместно нещо, тъй като с нищо не усъвършенства качеството на обслужването на болните. “, уточни той.
 
А, в случай че за възрастните това важи, за децата просто е обикновено , добави доктор Калайков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР