Пореден протест на жители на плевенското село Телиш срещу преминаването

...
Пореден протест на жители на плевенското село Телиш срещу преминаването
Коментари Харесай

В Телиш отново протестираха срещу преминаващите тежкотоварни камиони

Пореден митинг на поданици на плевенското село Телиш против прекосяването на тежкотоварни камиони с инертни материали от близката кариера през центъра на обитаемото място. Хората настояват, че дневно през селото минават към 100 камиона в посока към основния път за София и Плевен и са решени да ги стопират с жива верига в идващите дни.

Телиш, Червен Бряг

Проблемът е от няколко години, а от 2016 година с решение на Общинския съвет в Червен бряг са въведени ограничавания в скоростта - 40 км и 20 тона товароподемност за преминаващите през Телиш камиони. Според хората тези знаци обаче не се съблюдават.
Марин Шкодров, координатор на митинга: Вследствие на това нарушаване на Закона за придвижване по пътищата се разруши пътят. Което е по-страшното, напукаха се къщите на хората. Значи товарът, който карат, е над 55 тона.Николай Недков, секретар на Община Червен бряг: Би могло да се откри обходен маршрут, само че то е обвързвано с избрани вложения и с намесата още веднъж на способените органи.
Според Общината казусът ще бъде отчасти решен след ремонт на пътя Телиш-Девенци с европари това лято. Но хората се надяват камионите напълно да бъдат отклонени от селото.
Ели Иванова, гражданин на село Телиш: Да си създадат някакъв път там, само че оттука не би трябвало да минават. При това те минават и нощем.
Кметът на селото Нели Дакова поддържа митингите.
Нели Дакова, кмет на село Телиш: Ясно е, че ние камионите няма по какъв начин да спрем, хората си заплащат налозите, само че бих желала най-малко да се възстановят нарушените пътни сектори, тъй като те са много.
От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен оповестиха, че са внесли в Община Червен бряг мнение по поставените ограничавания за тонажа и работят взаимно с „ Автомобилна администрация " за обезпечаване на пътната сигурност в сектора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР