Пореден протест на граждани съпътстваше сесията на Общинския съвет (ОбС)

...
Пореден протест на граждани съпътстваше сесията на Общинския съвет (ОбС)
Коментари Харесай

Протест на граждани съпътстваше сесията на Общинския съвет в Кюстендил

Пореден митинг на жители съпътстваше сесията на Общинския съвет (ОбС) в Кюстендил.

Група недоволни поданици на община Кюстендил още веднъж се събраха пред постройката на общинската администрация, с цел да изразят несъгласието си с фрапантно увеличените размери на локалните налози и такси. 

Преди началото на съвещанието, общински съветници, които не са подкрепили предлагането за повдигането на размера на данъците, взето в края на предходната година, се срещнаха с протестиращите, с цел да им обяснят, че на този стадий решението на съветниците не може да бъде прегласувано и ще остане годно за актуалната година.

Протестиращите обявиха, че ще призоват локалните да не заплащат налозите и таксите за 2023 година, а единствено тези за моторно-превозните средства, с цел да могат да употребяват колите си.

Излъчени от митинга поданици на общината бяха позволени да участват на съвещанието на Общински съвет, само че там бяха призовани да изчакат края му, с цел да бъде отговорено на въпросите им.

По време на сесията, кметът на общината Петър Паунов уточни, че на въпросите на участниците в митинга към този момент е отговорено по време на проведена от Общината полемика през предходната седмица. Той уточни още, че е ясно, че за тази година няма законов вариан т налозите и таксите да бъдат променяни.

Той заяви още, че през днешния ден е бил погасен облигационният заем на Община Кюстендил, като това е станало с приходите от продажбата на общинския хотел " Кюстендил ".

Кметът уточни, че на последващо съвещание на локалния парламент ще се гласоподава предложение за компания, която да построи фотоволтаичен парк на общински терен. Тогава ще се гласоподава и оператор на построената апаратура за отнасяне на битовите боклуци.

Паунов заяви още, че незабавно след земетресенията в Турция и Сирия, учебните заведения, детските градини, обществените заведения са получили условие за обзор на протоколите за реакция при естествено злополучие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР