Пореден мрачен рекорд по новозарезени с COVID-19 отбелязва Франция през

...
Пореден мрачен рекорд по новозарезени с COVID-19 отбелязва Франция през
Коментари Харесай

Страните в Европа се изолират отново, икономическите последици плашат с тревожни цифри

 Пореден тъмен връх по новозарезени с COVID-19 отбелязва Франция през този уикенд. 60 000 нови случая са регистрирани единствено за денонощие. Тревожните числа са и резултат от огромния брой проби, които страната прави – към 2 милиона на седмица. Страната е на прага и на тежка икономическа рецесия. Прогнози сочат 9-процентна криза за френската стопанска система тази година, а съгласно други към 10% от дейното население в страната ще остане без работа до края на 2020 година

Европа диша тежко, притисната от нападателна втора вълна на COVID-19. Старият континент се изолира още веднъж, а икономическите последствия плашат с тревожни числа. Европейската комисия е безапелационна – стопанската система не би могла да възвърне загубите от пандемията най-малко до 2023 година.

" Очаква се най-силно засегнатите страни от еврозоната да доближат двуцифрен недостиг през 2020 година Това са Белгия, Франция, Италия и Испания. Съотношението на дълга ще се усили във всички държави-членки през тази година и може да намалее едвам в 1/3 от европейските страни през 2021 година ", съобщи Паоло Джентилони, който е европейски комисар по стопанската система.

Пандемията удари изключително тежко Испания - освен в здравно, само че и в икономическо отношение. Страната, която разчита извънредно на приходите си от туризъм бележи исторически растеж на безработица и е покрай най-високото си равнище за последните 25 години. Само през октомври в Испания са регистрирани 648 348 безработни повече, в съпоставяне със същия месец през 2019 година

Гърция последва образеца на други европейски страни и сложи страната под цялостна карантина. Гърците могат да напущат домовете си след SMS позволение, а да работят могат едиствено хранителнини магазини, аптеки и образователни заведения. Бизнесът страда, а министър председателят съобщи, че здравето на жителите е на първо място. За справяне с икономическите загуби държавното управление е отпуснало 37 милиарда евро, добавя още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР