Пореден ден с ветровито и хладно за сезона време –

...
Пореден ден с ветровито и хладно за сезона време –
Коментари Харесай

Код жълто за много силен вятър и утре

Пореден ден с прохладно и хладно за сезона време – съвсем 90 километра в час доближиха поривите напразно в Бургас. Оправдаха се и прогнозите за доста мощно неспокойствие на морето – до към 4 – 5 бала, което е към 3 – 4 метра височина на вълните.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви напразно остава в действие и през нощта, и на следващия ден в шест области от Югоизточна и Източна България. Причината – огромен баричен градиент в челото на просторен антициклон. Ще остане и прекомерно хладно за началото на септември с минимални температури от 9° до 13°, по Черноморието – към 15° и оптимални - сред 20° и 25°. Ще има раздрана облачност, по-често забележителна над Южна България, където на обособени места ще превали слаб дъжд.

И по Черноморието повече облаци ще има по южното крайбрежие. Ще бъде доста прохладно, а вълнението на морето ще остане мощно. Температурата на морската вода е 23°-24°. Максималните температури ще са сред 21° и 23°.

И в планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен вятър с посока от изток-североизток, а оптималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 5° до 7°. Облачността ще е забележителна и на обособени места, с по-голяма възможност в Рило-Родопската област, ще превали слаб дъжд.

И към времето на континента – на доста места в Западна и Северна Европа ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни и обилни по количество. Превалявания се чакат и в южните елементи от Балканите, където също ще остане доста прохладно.

В околните дни температурите у нас ще останат без смяна. Бавно стопляне ще стартира в петък, когато и североизточният вятър ще отслабне. Ще доминира слънчево време, с по-голяма възможност за валежи в четвъртък и петък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР