Пореден ден с опасно горещо време в почти цялата страна,

...
Пореден ден с опасно горещо време в почти цялата страна,
Коментари Харесай

Опасно горещо време в почти цялата страна днес и утре

Пореден ден с рисково горещо време в съвсем цялата страна, като се изключи Черноморското крайбрежие и областите Смолян, Перник, област София и град София.

Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 35° и 38°, в София към 33°, на морския бряг - сред 30° и 33°.

Ще бъде слънчево, със слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток.

Без смяна ще останат оптималните температури и на следващия ден, в по-голямата част от страната рисково високи, сред 35° и 38°, в София - към 33°, в композиция със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Ще бъде най-вече слънчево с условия за следобедни валежи на обособени места в западната половина от страната.

По Черноморието през целия ден ще бъде слънчево. Ще духа със слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Много положителни условия за туризъм в планините. Ще доминира слънчево време, като в следобедните часове, на обособени места ще превали дъжд. Ще духа сдържан вятър с посока от изток-североизток.

И на Балканите ще остане доста горещо. Ще се задържи и най-вече слънчево, само че в следобедните часове и в планинските региони от полуострова са вероятни валежи.

През идващите дни температурите у нас едва ще се намалят. В четвъртък и петък ще има и повече региони със следобени валежи, само че през почивните дни вероятността за превалявания понижава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР