Пореден ден с много голяма амплитуда в денонощния ход на

...
Пореден ден с много голяма амплитуда в денонощния ход на
Коментари Харесай

Съществено захлаждане през втората половина на седмицата

Пореден ден с доста огромна амплитуда в денонощния ход на температурите.

Във Видин, където тази заран беше най-студено, е повече от 20° - градус над нулата сутринта и 22° следобяд. Толкова огромна амплитуда е типична за безоблачни есенни дни.

Такъв ще бъде и утрешният ден. През нощта ще е ясно и безшумно, а сутринта студено, с условия за слани. Минималните температури в множеството региони от страната ще бъдат от 2° до 5°, тук-там и по-ниски, в Източна България към 7°-8°, по Черноморското ни крайбрежие от 10° до 12°.

През деня ще бъде слънчево, със слаб, в Дунавската низина и в източните региони, сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 20° и 24°, в София към 20°, по Черноморието, където сутринта ще е мъгливо, от 18° до 20°. Ще духа сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала, или височина на вълните до към 2.5 метра.

Много положителни условия и за туризъм, и за разходка в планините и на следващия ден. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб югоизточен, по най-високите елементи северозападен вятър. Минималните температури по върховете ще бъдат градус-два над нулата, оптималните от 5° до 8°.

И взор към Европа. С превалявания ще бъде на Скандинавския полуостров и в северозападните региони от континента. Ще продължи захлаждането на Британските острови, Франция, Германия. Причината добре изразен леден атмосферен фронт.

На сателитната фотография се вижда внушителната облачна система, обвързвана с него. Обширен антициклон ще продължи да дефинира безоблачното време в по-голямата част от Източна Европа и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи крайните северозападни региони от полуострова, където тук-там ще има и превалявания.

У нас в сряда времето ще остане без смяна, само че през идващите дни дневните температури значително ще се намалят и упованията са в събота да бъдат с към 10 градуса по-ниски, спрямо през днешния ден. Ще има и превалявания. Ще бъде и прохладно. Но най-малко утринните температури, въпреки и едва, ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР