Пореден ден на протест с искания за оставка на правителството

...
Пореден ден на протест с искания за оставка на правителството
Коментари Харесай

Протестиращи във Варна блокираха кръстовището пред общината

Пореден ден на митинг с претенции за оставка на държавното управление и промяна на системата беше проведен във Варна.
Протестиращи още веднъж за малко блокираха кръстовището пред Община Варна, съобщи „ Фокус “ Осми следващ ден варненци стачкуват против високите цени на горивата в поддръжка на майките на деца с увреждания и с политически претенции.
Въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, което бе едно от настояванията им, протестиращите още веднъж са на улицата, само че към този момент с искане за незабавна оставка на цялото държавно управление.
Те развяват български флагове и носят плакати. От кръстовището пред Общината шествието потегли по нормалния маршрут по пътното платно на бул. „ Мария Луиза “ към Катедралата. Движението по булеварда се реализира в едното платно.
Този път полицейските чиновници не стопираха придвижването по бул. " Мария Луиза ".Докато те се придвижваха в дясното платно, в лявото платно колите имаха опция да минават. Така трафикът бе блокиран за относително малко време.
Протестиращите имат и съответни обществени претенции за понижаване на Данък добавена стойност за медикаменти, учебници, книги и артикули от първа нужда, за използване на разпоредбите на Конвенцията за хората с увреждания, разтрошаване на монополите в секторите енергетика и горива.
Те желаят още анулация на нарастването на налозите за остарели коли и понижаване на цената на застраховката " Гражданска отговорност ", нарастване на заплатите и пенсиите, използване на ограничения против демографската рецесия, както и обезпечаване на транспарантна среда за осъществяване на обективни избори.
Протестът продължава и на следващия ден, от 14.00 часа пред постройката на Общината, като се планува и автошествие, което ще тръгне към Общината от 13.00 часа, от паркинга на комерсиалния обект на ул. " Атанас Москов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР