Пореден благороден жест от най-големия дарител за здраве в България

...
Пореден благороден жест от най-големия дарител за здраве в България
Коментари Харесай

Пеевски дари респиратори и на Бургас

Пореден доблестен жест от най-големия донор за здраве в България – народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. След като през вчерашния ден обезпечи респиратори за „ Пирогов ” и „ Враца ”, през днешния ден стана ясно, че депутатът е дарил и два животоспасяващи апарата и на болничното заведение в Бургас. Личната му поддръжка за лечебни заведения и медици в страната към този момент доближи 4 милиона лв..

5 респиратора са към този момент инсталирани в УМБАЛ-Бургас и са в подготвеност да бъдат употребявани за пациенти, нуждаещи се от дихателна реанимация, оповестиха от лечебното заведение. Два от апаратите са дарени от депутата Делян Пеевски, два са купени със средства на пристанище Бургас и постъпили дарения, още един е възложен от компания " Булфарма ".

До момента в реанимацията на УМБАЛ-Бургас не е постъпвал пациент с ковид. Има основана подготвеност такива пациенти да се настаняват в изолиран бранш. В болничното заведение дойдоха и три респиратора, дарени от общинския консултант Константин Бачийски, които се приготвят за монтаж.

Всеки миг се чака да дойде и апаратът, закупен със средства на чиновниците в Районна прокуратура.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски оказа помощ и на болничното заведение във Враца

Модерен респиратор получи многопрофилната болница във Враца от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, заяви шефът на здравното заведение доктор Петър Керемедчиев. Дарението включва също по този начин 100 защитни дрехи за многократна приложимост, които могат да се употребяват до 50 пъти. В града са пристигнали и 15 000 маски от Делян Пеевски. От управлението на болничното заведение изричат огромна признателност на донора за скъпата помощ.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски подари още 3 респиратора на Пирогов

През тази седмица " Пирогов " също получи нови дарения. Депутатът Делян Пеевски даде още три респиратора, още един уред обезпечи от компания " Крина ". В Световния ден на здравето 7 април депутатът Делян Пеевски към този момент подари на Спешния център 5 респиратора. Специализираната инсталация е ориентирана към звената, в които медиците се борят за живота на пациенти, които имат COVID-19.

" Хора с великодушни сърца подариха близо 49 000 лева на университетската незабавна болница. Сред тях са БРЕВИС ООД - 3000 лева, Едноличен търговец АРЕКА - 5000, Мениджмънт Бизнес Машин - 20 000 лева Ръководството на болница " Пирогов " и персонално изпълнителният шеф проф. Асен Балтов благодарят на всички донори! ", написаха от лечебното заведение.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с голямо подаяние за Александровска

Във вчерашния ден националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски направи още едно голямо подаяние - за Александровска болница. То е на стойност 162 000 лв. и включва инсталация и защитни медицински средства. Медиците от интензивното поделение, които са на първа линия в битката с ковид, към този момент са подсигурени с анестезиологичен уред за 115 000 лв.. Депутатът Делян Пеевски подари и 500 защитни маски, 500 очила и 1500 защитни дрехи на Спешна помощ.

Ето и останалите донори:

☑️ Хранителни пакети за бедните в Лудогорието на стойност 111 000 лева подари футболен клуб „ Лудогорец

☑️ 13 000 маски за служителите на реда на първа линия от " ИПА - секция България ".

☑️ По самодейност на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев и управлението на общинската организация на партията във Видин бе проведена дарителска акция за Великден. Членовете на ГЕРБ дружно с доброволци – представители на община Видин, се включиха в подготовката на 420 хранителни пакета.

☑️ Община Русе е получи дарения в хранителни артикули и финансови средства. Хранителни артикули за 10 хиляди лв. осигуриха супермаркети " Пацони ", с храни в взаимната акция се включиха и други магазини – " Фаст Маркет " ООД, " МЕТРО Кеш енд Кери България ", " Билла България ", " Кауфланд ".

☑️ Община Силистра даде защитни шлемове на служители на реда и лекари.

☑️ Дарение от 400 пакета с храни получи община Шумен. Благородният жест е на локална компания, която се занимава с произвеждане на хранителни артикули.

☑️ Почетният ни консул в Конго подари 100 пакета храни за небогати в Смолян.

☑️ МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " АД в Ловеч получи 200 контейнера за предпазване на рискови болнични боклуци, както и 150 защитни маски за лице. Дарението е обезпечено от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и другари.

☑️ Eкипът на регион " Централен " в Пловдив събра персонални средства, с цел да подари хранителни артикули, таблет и мобилен телефон на семейство с 11 деца от с. Пиргово, Русенско.

☑️ Китайският град Дзиндънджън, провинция Дзянси, е изпратил на община Троян подаяние от 6000 защитни маски за еднократна приложимост, оповестяват от общинската администрация.

☑️ Община Кърджали получи подаяние от посолството на Република Азербайджан. Пратката съдържа подаяние от персонални защитни средства, хранителни артикули, дезинфектанти, книги и други Те ще бъдат разпределени сред нуждаещите се от подкрепяне възрастни самотни хора и кръгли сираци от община Кърджали след великденските празници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР