Пореден абсурд, свързан с ваксините срещу COVID-19 у нас. Докато

...
Пореден абсурд, свързан с ваксините срещу COVID-19 у нас. Докато
Коментари Харесай

Пореден абсурд: Преди изхвърляхме ваксини срещу COVID, сега има недостиг

Пореден парадокс, обвързван с имунизациите против COVID-19 у нас. Докато преди придвижването на антиваксърите беше толкоз мощно, че ни принуди да изхвърлим ваксини с изминал период за хиляди левове, то в този момент има дефицит на препарати.

Лични лекари в София алармираха, че им се отпускат единствено половината от декларираните количества ваксини.

„ Имам към 50 пациенти, искащи да се имунизират против COVID-19. Събраха се през последните 10 дни. Миналата седмица пуснах поръчка до СРЗИ за 12 флакона от имунизацията. Отидох и ми бяха дадени единствено шест флакона, тъй като и „ те нямало с какво да работят ”. Това пояснение пристигна на 4 октомври, сряда ”, сподели пред NOVA общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска.

По думите ѝ от СРЗИ я помолили да пристигна след няколко дни, с цел да получи останалите флакони от имунизацията против ковид

„ Този понеделник, когато отидох още веднъж до СРЗИ, отново желаех ваксини. Не ми дадоха. Прибрах с листче с телефон. На него ревизирам по кое време има налични ”, уточни доктор Крайселска.

Тя сподели още, че казусът с регистрацията на антигрипните ваксини за хората над 65 години, към този момент е решен.

Случаите на COVID-19 се усилват във всяка една страна по света

Докато хората всеобщо се завръщат от летните си ваканции, а децата потеглят на учебно заведение, държавните управления, регулаторите и производителите на ваксини се приготвят за есенния бустер. Експерти споделят, че е рано Коронавирус да се третира като сезонен вирус. Нивата на хоспитализация са ниски, само че въпреки всичко нарастват.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите предизвестиха предходната седмица, че нов подвариант – BA.2.86, може да е по-способен да аргументи зараза при хора, които преди са имали Коронавирус или са били имунизирани против него.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР