Пораженията, които нанася на пациентите напоследък са много по-тежки в

...
Пораженията, които нанася на пациентите напоследък са много по-тежки в
Коментари Харесай

Анестезиолог: Пораженията на белия дроб при втората вълна са много по-тежки


Пораженията, които нанася на пациентите в последно време са доста по-тежки спрямо това, което виждахме при първата вълна. Това разяснява пред БиТиВи проф. Николай Младенов, шеф на клиника по анестезиология и интензивно лекуване.

Не е като при първата вълна напролет. Различното е опустошението на белия дроб, което е напряко страховито. Такива рентгенови фотоси, каквито виждаме в този момент при пациентите, преди сме нямали, сподели той.

По думите му това се случва на всички места в Европа. Пандемията продължава да настава. Той се обърна с зов към всички – „ би трябвало да се опасяваме, тъй като всеки може да изтегли късата съчка “. Нека бъдем толерантни един към различен, да се пазим, тъй като всеки един от нас носи отговорност, акцентира медикът.

Носете маски на всички места и проявявайте емпатия към лекарите, по този начин както ние го вършим по отношение на болните, прикани още проф. Младенов.

Според него бързите антиген проби могат да оказват помощ в тежката обстановка. Те откриват за 15 минути дали пациентът има коронавирус зараза или не. Това, сподели той, е първичният триаж, който би трябвало да се прави на място, в дома на пациента. Целта е да се опазят и самите лекари. Тези проби са с 97% меродавност, добави професорът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР