Поради възникналите масови трудности по разбирането на много въпроси -

...
Поради възникналите масови трудности по разбирането на много въпроси -
Коментари Харесай

Тълковен речник за Борисов и Щаба

Поради зародилите всеобщи компликации по разбирането на доста въпроси - какво става с тоя ковид, докога изолираност, докога всичко напред, докога маски, по кое време не и прочие - публикуваме речник, който да улесни читателят във възприемането на това, което става. И за речника не сме доста сигурни, тъй като това са Борисов и Щаба въпреки всичко, само че все е нещо като за от дивана!
1) " Ще върнем ограниченията, в случай че има по повече от 100 души три дни подред "
Тълкуване: Бе, надяваме се чак по 100 дневно да няма, споделям го в този момент, че може да успокоя малко по-притеснените, другояче е ясно, че стопанската система към този момент толкоз се изтърбуши, че и по 1000 дневно да има, нищо не може да се затвори. Като станат 200 дневно, ще кажем - айде, дано са 300 дневно, като станат 300 - 400, и по този начин ще се кара до момента в който през лятото на 2021 вирусът не стартира да изчезва, опоскал каквото има за опоскване. 
2) " Маските още веднъж стават наложителни "  
Вижте, и на мен, и на вас, ни е пределно ясно, че на тоя зной маска няма по какъв начин да си сложиш. Дайте да се разберем по този начин - като се влезе в супермаркет, вдигайте там парцалчето леееко нагоре, да захване брадичката, носът, несъмнено, може да е на открито, по какъв начин се диша в тия жеги. Като видите човек с маска, учтиво му намигнете и след това той учтиво да намигне на вас, по този начин както леко премигвате с фарове при разминаване, когато наоколо има катаджии. А в случай че имате толкоз евро в шкафа, колкото и аз, карайте напряко без маска, пък санкцията не е кой знае какво. 
3) " Коронавирусът се увеличава/намалява "
Напоследък множеството неща, които вършим с ковид, са просто административна детайлност. Скоро ще се предадат към някой от най-глухите чиновнически отдели и те нещо там ще си цъкат числата, пък каквото излезе. Вече имаме толкоз доста статистика, че никой не знае каква е смъртността, каква е вирулентността, какъв е действителният брой на инфектираните, какъв брой е бездънен айсбергът от връхчето, дето сме засекли; изобщо, нямаме никаква концепция. Но по този начин и по този начин годината потегли натам, няма по какъв начин, ще уведомяваме.
4) " Послушахме експертните лекарски оценки на обстановката "
Трябва да разберете нещо - имаме по няколко специалисти за всичко, които пращаме на фронта според от посланието, което би трябвало да разпръсна през медиите. Ако нещата отидат на напън - Мутафчийски. Ако ни би трябвало успокоение и стопански рестарт - Мангъров. Ако ни би трябвало баланс - Кунчев и Кантарджиев. Възможно е да сте забелязали по какъв начин всеки се оказва прав тъкмо за две седмици, след това се въртят на ротационен принцип. Това е всичко, по-умно нещо не можахме да измислим. 
5) " Спазвайте трите " Д " -та "
И на вас, и на нас ни е ясно, че повече не се устоя. Тъй че спазвайте трите " Д " -та: Дистанция, Дезинфекция и Дисциплина и отивайте на море. Пък в случай че искайте не ги спазвайте - доста по-важно е да отидете на море и то на тукашното, че другояче сте невъзвращенци-родоотстъпници. Застроихме ви морето от А до Я, беше единствено трънак и шубраци на всички места, елате от градския бетон на морския и с трите " Д " -та ви чакат нашите хубави заведения за хранене. За тях имаше и едно четвърто " Д " - пониженото Данък добавена стойност, което те ще общително ще върнат в страната. 
6) " Президентът... "
Ако нещо не върви както би трябвало, ще го лепнем на президента, Цветанов, ДСБ и Бил Гейтс. Има задоволително претенденти за поста " стратези на клеветническа акция " и като стане напечено, ще прибягваме към всеки от тях. В тази връзка: помните ли по какъв начин Радев през април съобщи, че желае неотложен курс към икономическа интензивност и отхлабване на ограниченията на ковид? Сега вършим това, тъй като следваме неговия съвет: в случай че инцидентно стане сакатлък, да знаете от кое място потегли!
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР