Поради свлачище френско село в Алпите е откъснато от света.

...
Поради свлачище френско село в Алпите е откъснато от света.
Коментари Харесай

Френско село в Алпите е откъснато от света, жителите му използват лифт до работа

Поради свлачище френско село в Алпите е откъснато от света. Жителите му са принудени да се катерят и да употребяват въжен превоз, с цел да могат да се придвижват от работното си място до домовете им.

От април тази година единственият път, свързващ двете махали Белуф и Света Сабина в региона на Соспел, е напълно покрит и непристъпен. Единствената животоспасяваща връзка сред тях е въздушен мост. Чрез него тежките артикули и колите се придвижват, само че хората са принудени да се катерят.
Лоран Мисе, шеф на начално учебно заведение: Слизам доста рано всяка заран. Директор съм на локалното учебно заведение и се спускам пешком.Сменям оборудването си в колата и ходя на работа. Колкото и да сме готови, няма по какъв начин да знаем какво ще бъде времето.
По-трудно портативните артикули като гориво, газ и храна за животни се транспортират с хеликоптер.
Флоранс Себий, локален гражданин: Носим на гърба си единствено тези неща, които можем да носим. За всичко останало би трябвало да чакаме хеликоптера. Но не постоянно можем да си го позволим. Зимата идва и за някои от нас отоплението ще бъде проблем.
Сумата за нов път е напълно платена, само че за жалост, той ще бъде подготвен следващата година. Затова някои жителите към този момент са напуснали селото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР