Поради стремително нарастващите нови инфекции с коронавирус, медици в Германия

...
Поради стремително нарастващите нови инфекции с коронавирус, медици в Германия
Коментари Харесай

Коронавирус: Ще се избира ли измежду пациентите с шанс за оцеляване

Поради стремглаво възходящите нови инфекции с ковид, медици в Германия бият паника. Още през април се чака в интензивните отделения на страната да има към 6000 тежко заболели пациенти с COVID-19. Толкова доста не е имало до момента, даже и по време на пика от втората вълна на пандемията. Германският лекарски профсъюз „ Марбургер Бунд “ предизвести, че забавеното въвеждане на противоепидемични ограничения в Германия на федерално равнище ще докара до така наречен триаж в някои от огромните клиники на страната.

Опасения за триаж

Това значи, че приемането и лечението на пациенти в клиниките ще би трябвало да се степенува според от възможностите им да оцелеят. Шефът на вътрешното поделение в университетската клиника на Кьолн Михаел Халек съобщи, че най-късно след седмица неговите сътрудници могат да се озоват точно в такава обстановка. „ Ако не натиснем спирачката незабавно, обстановката дефинитивно ще излезе отвън надзор и лекарите ще би трябвало да преценят кои пациенти да лекуват и кои не “, предизвести също и Сузане Йона от лекарския профсъюз „ Марбургер Бунд “.

Федералното държавно управление възнамерява да промени Закона за отбрана на инфекциите, тъй че налаганите противоепидемични ограничения да се постановат на федерално равнище, а не на районно, както до момента. Докато това стане обаче, ще мине още много време, защото разискванията не са завършили. Медици, като цитирания Михаел Халек от университетската клиника в Кьолн недоумяват за какво политиката към момента се бави, вместо незабавно да вкара нов непоколебим локдаун. Според него, смяната на закона сама по себе си няма да понижи броя на интензивните пациенти. Единствено незабавни и строги ограничения могат да облекчат обстановката в интензивните отделения.

Недостиг на личен състав и неустановеност с тестванията

Сходно мнение показва и водещият вирусолог на клиниката „ Шарите “ Кристиан Дростен. Според него, препоръчаните ограничения няма да разрешат казуса в лечебните заведения. Ситуацията за медиците в интензивните поделение е доста комплицирана и заради “сериозния дефицит на персонал”, споделя той. Дростен счита, че тестването на работните места е ефикасен способ за преодоляване на обстановката. Но предизвестява, че бързите проби също съдържат известна неустановеност. Причината е, че те дават позитивен резултат едвам ден след появяването на първите признаци. “Но тогава човек към този момент е бил инфектиран от три дни”. Това значи, че резултатите от бързите проби, които се вършат на входа на културни събития и заведения за хранене, не отстраняват заплахата от заразяване. Те няма да отчетат сред 40 и 60 % от инфекциите, предизвестява вирусологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР