Поради сериозни проблеми на електроподаването в критично състояние са много

...
Поради сериозни проблеми на електроподаването в критично състояние са много
Коментари Харесай

Поради сериозни проблеми на електроподаването в критично състояние са много ловешки села

Поради съществени проблеми на електроподаването в сериозно положение са доста ловешки села – горят уреди, а смяна в активността на доставчика  „ Електрохолд България “ няма, макар сигналите, които подаваме от месеци.

Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която дружно със зам.-кмета Даниел Колев на 13 декември 2022 г.  взе участие в работна среща при регионалния шеф инж. Светослав Славчев.

Срещата бе във връзка получени предизвестия за неплатени сметки към „ Електрохолд България “ от страна на ВиК АД -Ловеч. Оказа се, че заплащането е задвижено. Това са разноски, за които фактурите още не са пристигнали при тях, изясни изпълнителният шеф на ВиК АД – Ловеч, инж. Данаил Събевски. До петък тази седмица имаме подготвеност всички отговорности да се изплатят, увери инж. Събевски.

В същото време срещата очерта доста по-голям проблем. В Община Ловеч към този момент са постъпили 19 преписки от селата,  а недоволните хора са подготвени за цивилен митинг, желаят да блокират пътища, заяви кметът Корнелия Маринова.

„ Постоянно изгарят електрическите уреди, а е зимно време. В село Соколово към този момент над два месеца нямат ток с часове. В същото време от дружеството  пращат писма до общините и  държавните компании за отговорности. Изискват, а в същото време не дават качествени услуги. Принудиха хората да си купуват елементи за ток. Представете си – в 21 век сме и при този снабдител стигнахме до слагането на спомагателни елементи. Писахме за тези проблеми до Комисията за отбрана на потребителите, те разпоредиха инспекция. И от „ Електрохолд България “ ни оповестяват, че е осъществена такава. Но няма протоколи, няма информация какви ограничения са взети. Ние желаеме да забележим ефикасен резултат от инспекцията в качеството на услугата. На декларираното наше предпочитание за работна среща с представители на сдружението по казуса няма отговор, сподели още кметът Корнелия Маринова.

Участниците в работната среща взеха решение при започване на новата година да поканят още веднъж ръководителите на „ Електрохолд България “ на диалог и да слагат за следващ път тези проблеми. Както е известно, „ Електрохолд България “ е новото име на електроснабдителното сдружение в Западна България, което от лятото на 2021 година е част от „ Еврохолд “. Тогава българският енергиен холдинг закупи мажоритарен дял от по 67% в „ ЧЕЗ Разпределение “ и „ ЧЕЗ Електро “, а в края на март 2022 година „ Еврохолд “ се снабди с съвсем 100% от собствеността на двете сдружения на чешката ЧЕЗ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР