Поради паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е

...
Поради паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е
Коментари Харесай

Дига на канал се скъса, обявяват частично бедствено положение в Пазарджишко

Поради паднали интензивни превалявания през последното денонощие, доста се е повишило равнището на отводнителен канал " Дели арк ", което в 9 часа тази заран е провокирало разкъсване на част от дигата на напоителен канал " Алеко-потока ", в землището на село Сарая, община Пазарджик, оповестиха от Напотелни системи ЕАД.

Служители на сдружението от клон " Тополница " и клон " Марица " са реагирали неотложно, като са подхванали незабавни аварийно-възстановителни работи за премахване на повредата благодарение на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възобновяване на скъсаната дига на напоителния канал.

На място са отишли изпълнителният шеф на Напоителни системи Снежина Динева и шефовете на клон " Тополница " и клон " Марица ".

За зародилата повреда са били известени Гражданска отбрана и РДПБЗН - Пазарджик. Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде оповестено отчасти бедствено състояние до премахване на повредата и възобновяване на водоподаването към земеделските производители.

Към сегашния миг няма заплаха за популацията в региона на зародилата спешна обстановка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР