Поради много тесните контакти и активния транспорт, въздушен, наземен или

...
Поради много тесните контакти и активния транспорт, въздушен, наземен или
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Много е вероятно и четирите щама на COVID-19 да циркулират у нас

Поради доста тесните контакти и дейния превоз, въздушен, наземен или морски, доста е евентуално да съществуват всички съществени варианти на ковид и у нас. Това съобщи в ефира на имунологът акад. Богдан Петрунов.

За първи път в България бе засечен английски вид на ковид с разновидност като при бразилския.  " Такива хибридни разновидности са естествени биологични процеси в природата, няма нищо необичайно в това нещо. Става такава композиция сред два или три варианта. В Индия дори беше открита тройна композиция от тези разновидности ", разяснява акад. Петрунов. 

По думите му, досега са разкрити не по-малко от 15 000 разновидността на главния коронавирус вариант.  " Тоест, тези промени са естествени и в бъдеще ще ги има, въпросът е до какъв брой от тях се закрепват, до какъв брой от тях са рискови за хората. Тези, които остават да се закрепват, това са тези четири варианта - английски, индийски, бразилски и южноафрикански, и за жалост и нови ще се появяват ", сподели още имунологът.

Според него, пред цялото човечество стои въпросът за усъвършенстването на имунизациите, обогатяването им или ъпдейтването им с новите разновидности, които съществуват. Акад. Петрунов предвижда, че това ще стане наесен, тъй като всички компании и изключително огромните, най-активно работят за основаването на нови разновидности на имунизацията, които ще имат опция да покриват всичките до момента съществуващи разновидности на ковид.

" И несъмнено късна есен или началото на зимата ще се наложи да създадем трета имунизация или другото, което съгласно мен е по-сериозното, всяка година ние да продължим да се имунизираме сходно както с грипната ваксина ", добави акад. Петрунов.

По думите му, неналичието на грипна зараза не основава имунитет в хората, не се основават задоволително антитела и клетъчен имунитет и е доста евентуално идната зараза да ни завари по-малко готови и по-тежко да се популяризира инфекцията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР