Поради липса на регламент, варненци масово погребват любимците си в

...
Поради липса на регламент, варненци масово погребват любимците си в
Коментари Харесай

Поради липса на регламент, варненци масово погребват любимците си в резерват

Поради липса на правилник, варненци всеобщо погребват любимците си в парк „ Златни пясъци ”. По думите на шефа на общинската компания „ Обреди ”, на никое място в страната досега няма обособено гробище за домашни любимци и по тази причина хората са принудени сами да търсят решение

Въпреки че паркът е със статут на резерват и всяка човешка активност е неразрешена, поданици на града погребват домашните си любимци там. Причината – в града няма самостоятелен за задачата имот, няма и нормативна база за това.

Сред изхвърлените битови боклуци сред дърветата има усърдно завършени гробове, а на надгробните могили могат да се прочетат и имената на част от заровените животни.

Нерегламентираното гробище за домашни любимци над варненския квартал “Виница ” е с повърхност от към половин декар.

През 2002 година в гробищния парк край село Тополи е имало имот за погребването на домашни любимци. 14 години по-късно по наставление на Министерството на здравеопазването здравната ревизия във Варна закрива гробището.

„ Оттогава до затварянето през 2017 година към 400 домашни любимци са намерили своя безконечен дом там. Никъде в България все още не действат гробища за домашни любимци ”, разяснява Тодор Генков, шеф на общинската компания „ Обреди ”, пред Българска национална телевизия.

Заради неналичието на правилник притежателите на домашни любимци са принудени сами да вземат решение къде да ги погребват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР