Поради липса на кворум заседанието на Временната комисия, която разглежда

...
Поради липса на кворум заседанието на Временната комисия, която разглежда
Коментари Харесай

Липса на кворум провали заседанието на комисията за депутатските имунитети

Поради липса на кворум съвещанието на Временната комисия, която преглежда настояванията на основния прокурор за имунитетите на 4-ма народни представители, се провали.

От 8-те определени членове на комисията се явиха петима - Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Николай Дренчев от „ Възраждане “, Рая Назарян от ГЕРБ-СДС и представителите на ПП-ДБ Никола Минчев и Димитър Найденов. Въпреки възраженията, че Народното събрание е избрал 8 народни представители в комисията и по тази причина би трябвало да се одобри, че има кворум, съгласно Хамид, който председателстваше съвещанието, решението на Народно събрание е комисията да се състои от 12 членове и по тази причина кворум няма.

Депутатите разискаха по-нататъшните си дейности и взеха решение да се извърнат към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и да изискат от него той да насочи питане към наблюдаващия прокурор дали съвещанията да са открити.

Според Рая Назарян от ГЕРБ-СДС оповестението на материалите по желаният ще опорочи правосъдните следствия и по тази причина би трябвало да са закрити.

Според Димитър Найденов от ПП-ДБ упованията на обществото са огромни и по тази причина би трябвало да са открити.

Хамид сподели още, че ще бъде импортиран план на решение за изменение на предмета на активността на комисията, защото Кирил Петков е дал непринудено имунитета си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР