Поради действия на САЩ апелативният орган на Световната търговска организация

...
Поради действия на САЩ апелативният орган на Световната търговска организация
Коментари Харесай

„Шпигел“: Крах на основите на световната търговия до броени дни

Поради дейности на Съединени американски щати апелативният орган на Световната комерсиална организация (СТО) ще бъде заставен да приключи активността си през идващите дни, след което “правилата на международната търговия в действителност ще престанат да се ползват ”, написа немското списание „ Шпигел “.

В апелативният орган на СТО има седем места, само че за действието му са нужни най-малко трима членове. Сега в този орган има тъкмо трима заседатели, само че на двама от тях изтичат мандатите на 10 декември. В началото на октомври еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че съществува опция за преустановяване на работата на апелативния орган на СТО в средата на декември.

При тези условия по виновност на американския президент СТО “ще стане неработоспособна ”, споделя създателят на материала в “Шпигел ”. Според него американският водач прави всичко, с цел да сковава организацията.

Тази прогноза, изяснява журналистът, произлиза от обстоятелството, че през последните две години Вашингтон блокира процеса на избор на нови членове на апелативния орган на СТО.

„ По този метод апелативният орган ще завърши, а с него и главният надзорен орган на международната търговия “, счита създателят. След като органът престане да действа, цялата система на СТО ще се срине, което ще докара до преустановяване на действието на разпоредбите на международната търговия, се споделя в публикацията.

В Брюксел се счита, че Тръмп реализира това, тъй като „ в свят без СТО той чака по-благоприятни условия за Съединени американски щати “, твърди създателят на публикацията. Веднага откакто работата на апелативния орган на СТО бъде парализирана, „ законът за право на мощния “ може да се върне в международната търговия, по отношение на което Европейският съюз „ към този момент се въоръжава “, заключава той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР