Поръчителят нa пoгрoмa в eлитния cтoличeн бaр „Бeco” Крaceн Aнгeлoв

...
Поръчителят нa пoгрoмa в eлитния cтoличeн бaр „Бeco” Крaceн Aнгeлoв
Коментари Харесай

Поръчителят на погрома в столичния бар „Бесо“ е от Монтана

Поръчителят нa пoгрoмa в eлитния cтoличeн бaр „ Бeco” Крaceн Aнгeлoв Кръcтeв е от Монтана, научи BulNews.bg. Строителният бизнесмен и съучастник на шефа на заведението Емануил Лазаров – Емо Негъра, бе задържан през вчерашния ден дружно с един от бабаитите, трошили маси и столове измежду бял ден. Други трима бяха оповестени за търсене.
Кръстев е родом от Монтана. Завършил е математическата гимназия в града, след това и УНСС. Малко преди банковата рецесия през 90-те години Кръстев е бил чиновник във към този момент несъществуващата Първа частна банка. След това навлязъл в хазартния бизнес.
Красен Кръстев е добре познато име измежду хората, които се занимават с бойни спортове у нас. Той има куп и трофеи и медали като играч по кикбокс, а брат му Емил Кръстев е европейски първенец и някогашен народен треньор. В края на предходната година арестуваният предприемач е бил определен за ръководител на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Под негово управление обаче федерацията стартира да се тресе от кавги, а клубовете да недоволстват против некомпетентното ръководство на Кръстев и ко. Кикбоксьорът се задържа като началник единствено няколко месеца, след което е заменен от Галин Димов, определен на общото заседание напролет.
Лазаров и Кръстев са съдружници в пет компании - „ Кристал Дивелъпмънтс” ООД, „ Емпайър Дивелъпмънтс Груп” АД, „ Кристал Кепитъл Инвестмънт” ООД, „ Кепитъл Валю” ЕАД и „ Сайънс Мениджмънт” ЕООД. Повечето от тях са с съществена активност строителство и отдаване на парцели. Имат и компания, която се занимава с менажиране на хотели из цялата страна.
Поводът за спора сред съдружниците и последвалата мутренска офанзива е спор за пари. До момента Кръстев не се е забърквал в кавги, а приятелите му настояват, че по принцип е прецизен и правилен като бизнес сътрудник. Според тяхната версия той бил отмъкнат от Емо Негъра с огромна сума. Отношенията им станали изключително обтегнати откакто притежателят на "Бесо " спрял да подвига телефона на Кръстев и почнал да се крие от него.
Това е обяснил и арестуваният Кръстев при разпита му в полицията. Шестимата здравеняци, които по негова повеля трошаха маси и столове в елитното заведение, са някогашни и сегашни състезатели по бойни изкуства. „ Идеята беше с минимални вреди Лазаров да спре с номерата и да пристигна за се разберем ", разказал пред униформените арестувания предприемач.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР